OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кармен Падила – президент на Световната организация за фолклорни изкуства посети Несебър

Ученици от СУ”Любен Каравелов” – Несебър очароваха Кармен Падила – президент на Световната организация за фолклорни изкуства

 

На прага на несебърското училище г-жа Падила бе посрещната с питка и сол и приветствана от директора на учебното заведение Тодорка Желязкова. По пътя към актовата зала тя с интерес разгледа рисунки и стенописи, изработени от ученици.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Несебърските деца посрещнаха с аплодисменти президента на Световната организация за фолклорни изкуства, след което сътвориха същинска магия от песни и танци, облечени в национални носии.

Фолклорна група „Незабравка” с ръководител Андиопа Цветкова и хореограф Десислава Червенкова представи ревю на автентични национални носии от различни етнографски области на страната. Мъжка вокална група и Вокално студио „Звезди” с ръководител Руска Узунова изпълни фолклорната композиция „Китчице буйна лобода”. Танцьорите от ООШ  по изкуствата с директор Данислав Кехайов се представиха с два танца – ергeнашки и капански.

Силно впечатлена от таланта на несебърските деца Кармен Падила ги приветства, след което си направи снимки за спомен.

Желязкова подари на гостенката кукла в национална носия, изработена от ученици, а  Данислав Кехайов и връчи почетния знак на ООШ по изкуствата в Несебър.

Мара МОМЧИЛОВА

Print Friendly

Автор: Мара МОМЧИЛОВА


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *