381U4616

Кампания в Несебър помага на пострадалите в Карловско

Щети от наводнението в Каравелово.
Снимка: Кремена Данева

Доброволци от Несебър провеждат кампания в помощ на пострадалите жители на селата в Карловско, в която може да се включи всеки.

Тя минава под надслов „Несебър в помощ на пострадалите от наводненията карловски села – Богдан и Каравелово“ и се организира от Обществения съвет в града и местния Ротари клуб.

Помощта, която се приема, е под различна форма – открита е дарителска сметка (най-долу в статията), кутии за дарения са разположени на ключови места в Несебър, събират се дрехи, техника и други, а също така се организира транспорт до двете населени места за всеки, който има възможността да помогне на място.

Ситуацията е динамична, но положението започва да се овладява, обясни основният организатор Кръстьо Пеев.

„На първо място, там има нужда от човешка ръка. Времето минава, а това е Подбалкана – зимата ще дойде по-бързо, отколкото при нас. За хората е много важно бързо да се изчисти цялата тиня от домовете им. Затова може да се помогне най-вече с доброволчески труд на място“, заяви той.

Първият етап от кампанията вече е приключил – доброволците са разпределили хранителни продукти, инструменти и вода до труднодостъпните места и са участвали активно в почистването.

В момента се подготвя складово помещение в Несебър, в което ще започне да се събира битова техника, мебели, посуда, дрехи и други, които ще са необходими на жителите на по-късен етап.

Следващото тръгване на доброволците от Несебър към карловските села предстои на 17 септември, а дотогава те събират лекарства от първа необходимост, почистващи препарати, дезинфектанти, вода, ръкавици и други.

Повече информация за кампанията, може да получите тук.

Дарителска сметка:

Ротари Клуб Несебър

BG32UNCR76301017890116

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *