1mart3

ЗЛАТО И БРОНЗ ЗА УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ“ – НЕСЕБЪР

1 PRESS

 

 

Двама ученика от СУ “Любен Каравелов“ – Несебър са сред призьорите в първия дистанционен кръг на Националното състезание по история „Моята Родина“.

Седмокласничката Гергана Янева спечели златен медал, а петокласникът Христос-Джордж Хенди завоюва бронзов медал. Преподаватели по история и цивилизации на медалистите са Марияна Димова и Дияна Табакова.

Въпросите върху които работиха учениците – 20 на брой бяха съобразени с изученото по история на България,
а отговорите трябваше да бъдат посочени за не повече от 40 минути, според регламента на състезанието. При равен брой точки по-напред в класирането е този ученик, който е изразходвал по-малко време за решаването на задачите. Във втория кръг, който стартира на 15 февруари 2020 година, във всички възрастови групи ще се включват и въпроси по темата „135 години от Съединението“ по материал, който ще получат всички училища – участници.

Финалът на най-добрите от двата дистанционни кръга ще се проведе  в края на  април или началото на м.май 2020 г. в Стара Загора.

 

Двама ученика от СУ “Любен Каравелов“ – Несебър са сред призьорите в първия дистанционен кръг на шестото издание на Националното състезание по история „Моята Родина“.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *