768x432scsadsd

За изминалите три денонощия на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : пет кражби, осем други криминални престъпления, един пожар и седем ПТП

За изминалите три денонощия на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : пет кражби, осем други криминални престъпления, един пожар и седем ПТП. Образувани са 20 бързи производства. Разкрити са 35 престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 20.06.т.г. около 20.30 ч. на паркинга до магазин «Билла» в к-с «Изгрев» служители от Пето Районно управление – Бургас извършили проверка на двама бургазлии – в първия от тях / 39 годишен мъж от кв. «Черно море»/ намерили и иззели зелена маса / марихуана/ с тегло 6 гр. и плик с бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/ с тегло 4 гр., а във втория 37 годишен мъж намерили и иззели две свивки с бяло кристалообразно вещество метамфетамин / пико/ с общо тегло 3 гр. И двамата бургазлии са задържани за срок до 24 часа. По случаите са образувани бързи производства.

На 21.06.т.г. около 03.25 ч. в района до дискотека «Палм бийч» в Слънчев бряг служители от бургаската жандармерия извършили проверка на 20 годишен мъж от Перник, като намерили и иззели пет топчета със суха тревиста маса / марихуана/. Перничанинът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 21.06.т.г. около 11.15 ч. в района на КПП «Узунджа» – Приморско с посока на движение към Бургас служители от Районно управление – Приморско спрели за проверка л.а. «Волво S 40», с временен регистрационен номер, управляван от 53 годишен бургазлия, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с конецнтрация – 1,24 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. Работата по случая продължава.

На 22.06.т.г. около 00.55 ч. в с. Лозенец служители от Районно управление – Царево спрели за проверка лек автомобил «Хонда Легент», с варненска регистрация, управляван от 22 годишен варненец, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1.57 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. По случая е образувано бързо производство.

На 22.06.т.г. около 02.15 ч. на бургаската улица «Даме Груев» служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Ситроен Саксо», с бургаска регистрация, управляван от 31 годишен мъж от с. Добромир, като установили, че същия шофира след употреба на наркотични вещества / амфетамин и метамфетамин/. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. При извършеното претърсване на автомобила е открито топче със суха зелена тревна маса / канабис/ с тегло около 4 гр. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.

На 22.06.т.г. около 19.25 ч. зад бл. 20 в бургаския комплекс «Изгрев» служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Дачия Логан», с бургаска регистрация, управляван от 49 годишен бургазлия, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,88 промила. Водачът е задържан, а автомобила – иззет. По случая образувано бързо производство.

На 22.06.т.г. около 22.35 ч. до бензиностанция «Дамянов» в Слънчев бряг служители от Районно управление – Несебър спрели за полицейска проверка л.а. «Форд Фокус», с бургаска регистрация, управляван от 60 годишен варненец, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.39 промила. Водачът е задържан, а автомобила – иззет. По случая образувано бързо производство.

На 22.06.т.г. около 22.50 ч. в айтоското село Съдиево л.а. «Форд Фиеста», с бургаска регистрация, управляван от 53 годишен бургазлия, самокатострофира, блъскайки се в крайпътен знак. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел – 3,15 промила. При извършения личен обиск в бургазлията е намерена и иззета свивка със суха зелена тревна маса / марихуана/ с общо тегло около 3,4 грама. Работата по случая продължава.

На 22.06.т.г. около 23.05 ч. срещу х-л «Диамант» в Слънчев бряг служители от бургаската жандармерия извършили полицейска проверка на 29 годишен криминално проявен мъж от с. Сборище, като намерили и иззели : пликче със суха зелена тревна маса / канабис/, пликче с жълто кристалообразно вещество / амфетамин/, четири пликчета с бяла кристалообразно вещество / хероин/ и саморъчно свита цигара със суха зелена тревна маса / канабис/. Мъжът е задържан със заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 23.06.т.г. около 00.55 ч. в руенското село Планиница служители от Районно управление – Руен спрели за проверка л.а. «Фиат Улайс», с бургаска регистрация, управляван от 51 годишен мъж от същото село, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,21 промила. Водачът е задържан, а автомобила – иззет. По случая образувано бързо производство.

На 23.06.т.г. около 02.30 ч. в Районно управление – Руен е получено съобщение за това, че в близост до с. Дъскотна самостоятелно катастрофира л.а. «Фолксваген Туарег», с бургаска регистрация, управляван от 39 годишен мъж от руенското село Каравельово, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,97 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. По случая е образувано бързо производство.

Служители от Районно управление – Несебър установили извършителя на кражбата на мобилен телефон на стойност около 1 000 лв., собственост на 18 годишен карноатлия, осъществена около 12.40 ч. на 23.06.т.г. от барбекю, разположено до х-л «Шато Валон» в несебърския кварла «Чайка» – това е 57 годишен криминално проявен мъж от Свети Влас, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатия мобилен телефон. Работата по случая продължава.

На 23.06.т.г. около 09.00 ч. на бургаската улица «Ангел Димитров» в кв. «Сарафово» служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Фолксваген Пасат», с английска регистрация, управляван от 33 годишен мъж от русенското село Тетово, като установили, че същия шофира след употреба на наркотични вещества / канабис, амфетамин и метамфетамин/. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. По случая е образувано бързо производство.

На 23.06.т.г. около 18.00 ч. в с. Порой, общ. Поморие служители от Районно управление – Поморие спрели за проверка мотопед «Пежо 50», с бургаска регистрация, управляван от 64 годишен пороец, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,27 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а мотопеда е иззет. По случая е образувано бързо производство.

 

  1. II. ПТП :

На 21.06.т.г. около 10.35 ч. на пътя Варна – Бургас, км. 203,700 км., т.а. «Ивеко», с бургаска регистрация, управляван от 52 годишен мъж от Свети Влас, поради неспазване на дистанция допуска ПТП с л.а. «Форд Галакси», с бургаска регистрация, управляван от 42 годишен несебърлия, който от своя страна след сблъсъка отскача напред и блъска л.а. «Хюндай Матрикс», с украинска регистрация, управляван от 47 годишна украинска гражданка. От ПТП леки наранявания получило 9 годишно момиченце от Финландия, возещо се в л.а. «Форд Галакси» / прегледано и освободено за домашно лечение/.

На 21.06.т.г. около 11.29 ч. в района до бл. 26 в ж.к. «Лазур» / до детска площадка/ осем годишно момче – пешеходец от Бургас навлиза внезапно на платното за движение, удряйки в движещ се в посока бл. 28 лек автомобил «БМВ», с бургаска регистрация, управляван от 55 годишна бургазлийка. От ПТП пострадало момченцето, което получило охлузни рани в областта на левия крак и лакът / прегледано е в УМБАЛ – Бургас и освободено за домашно лечение, без опасност за живота/.

На 21.06.т.г. около 13.15 ч. на пътя София – Карнобат – Айтос – Бургас, км. 495+960, пор ади липса на достатъчна дистанция мотоциклет  «Хонда ХРВ 750», със софийска регистрация, управляван от руски гражданин, живеещ в Несебър блъска намаляващия скоростта си пред него л.а. «Ауди А 4», с русенска регистрация, управляван от 49 годишен мъж от русенското село Сандрово. От ПТП мотоциклетистът получил фрактура на лявата ръка / ключицата/, но е без опасност за живота / откаран е в болница «Сърце и мозък»/.

На 21.06.т.г. около 17.10 ч. на бургаската улица «Георги Папаянов» до бл. 19, поради движение с несъобразена скорост л.а. «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация, управляван от 71 годишен бургазлия застига и блъска отзад 67 годишен бургазлия, който с охлузни рани по лицето и ръцете, е настанен за лечение в отделение «Неврохирургия» към болница «Сърце и мозък», без опасност за живота.

На 22.06.т.г. около 17.55 ч. на несебърската улица «Иван Вазов» л.а. «Ауди А 7», с немска регистрация, управляван от 40 годишен мъж от с. Стряма, излизайки от паркинг срещу х-л «Хармони Суитс» блъска мотоциклет «КТМ 500», с бургаска регистрация, управляван от 18 годишен мъж от с. Равда, с който се придвижвал и 14 годишен младеж от с. Равда. От ПТП пострадал 14 годишния младеж, който с разкъсно-порезна рана над пръстите и три издърпани пръста на десния крак, без опасност за живота, е настанен за лечение в отделение «Ортопедия» към УМБАЛ – Бургас.

На 23.06.т.г. около 14.38 ч. на ул. «Обходна» № 8 в Българово, поради движение с несъобразена скорост при навлизане в ляв завой, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътен бордюр и падайки на земята мотоциклет «Хонда Шедоу», с благоевградска регистрация, управляван от 63 годишен мъж от Разлог / стаж като водач – 8 год./, който с фрактура на черепа, с опасност за живота, е настанен за лечение в болница «Сърце и мозък».

На 23.06.т.г. около 23.00 ч. в на кръстовището между улиците «Св. Власий» и «Ропотамо» в Свети Влас л.а. «Тойота Авенсис», с бургаска регистрация, управляван от 67 годишен мъж от поморийското село Порой отнема предимството и блъска неправомерно движещото се по пешеходна пътека десет годишно укранче / с временна закрила/, живеещо в Свети Влас, управляващо тротинетка. Момчето с охлузвания по левия крак, е прегледано и освободено за домашно лечение.

 

III. ПАБ :

На 22.06.т.г. около 16.00 ч. в Районно управление – Созопол е получено съобщение за пожар в землището на с. Крушевец / местността «Таш бунар»/. Огънят е потушен от два противопожарни автомобила и шестима огнеборци. Установено е, че пожара възникнал след работа със селскостопанска техника. От инцидента изгорели около 50 дка. сухи треви и 1 300 дка. с трайни насаждения / лешници/. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол.

 

 

 

24.06.2024 год.                                 Областен говорител на МВР

гр. Бургас

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *