655-402-policiia-patrulka

Несебърски полицаи откриха цигари без бандерол

Служители от Районно управление – Несебър и служители от Главна дирекция «Национална полиция» – София извършили проверка в базата на бившия бетонов център «Хит», разположен в западната част на Слънчев бряг, в която бил паркиран т.а. «Рено Трафик», с пловдивска регистрация, собственост на частна фирма с управител – 39 годишния пловдивчанин И.Ш. – освен него в базата били и други двама негови съграждани : Д.Б., 46 годишен и Р.С., 41 годишен.

В багажника на автомобила са намерени и иззети 21 найлонови плика, пълни с общо 200 000 цигари без акцизен бандерол от различни марки.  И.Ш., Д.Б. и Р.С. са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

………………………………………………….

На 16.07.т.г. около 10.00 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение от израелски турист, отседнал в Слънчев бряг за това, че около 02.00 ч. от ресторант в курорта, му е извършена кражба на портмоне със сумата от 600 евро, 100 щатски долара и 300 лева и личин документи. В резултат на бързите полицейски действия е установен и задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа извършителя на деянието – това е 20 годишния Б.Д. от София, който върнал личните документи и част от откраднатата парична сума. Работата по случая продължава от служители на Районно

управление – Несебър.

………………………………………….

 

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Несебър са задържани братята Д.Г., 20 годишен и М.Г., 22 годишен, и двамата от Сливен и 19 годишния Н.Б. от с. Бенковски, обл. Пловдив, които по идентичен начин извършвали улични грабежи в Слънчев бряг.

След проведени множество оперативно-издирвателни мероприятия, обхождане на различни маршрути и прегледани голям обем видеозаписи, служителите от Районно управление – Несебър и отдел «Криминална полиция» при Главна дирекция «Национална полиция» задържали около 04.00 ч. на 11.07.т.г. тримата мъже в района на крайбрежна алея до хотел «Дюн» в Слънчев бряг. По безспорен начин е констатирано, че Д.Г., М.Г. и Н.Б. са извършителите на следните криминални посегателства :

– на 02.07.т.г. в малките часове по неустановен начин отнели мобилния телефон «Айфон 7», собственост на 23 годишен английски турист, отседнал в Слънчев бряг

– на 07.07.т.г. около 01.40 ч. на алеята зад хотел „Поморие”, чрез нанасяне на удари с ръка отнели от 28 годишна молдовска туристка, отседнала в Слънчев бряг, мобилния й телефон „Самсунг Галакси S 7”.

– на 08.07.т.г. около 03.00 ч. на алея между хотел «Виктория Палас» и хотел «Палас», чрез сила отнели от 18 годишен английски турист, отседнал в Слънчев бряг, мобилен телефон IPhone 5, лични документи и сумата от 30 лева.

– на 08.07.т.г. около 03.00 ч. в района на алея между хотел «Астория» и хотел «Орел», чрез сила отнели от 15 годишен немски турист, отседнал в Слънчев бряг и неговия деветгодишен приятел, два мобилни телефона, лични документи и сумата от 30 лева и 5 евро.

Тримата мъже направили пълни самопризнания за осъществените криминални посегателства, като посочили местонахождението на ограбените вещи. При претърсване на квартира, ползвана от двамата братя – Д.Г. и М.Г., разположена в комплекс «Амадеус» в Слънчев бряг, са намерени и иззети около 10 грама бяло прахообразно вещество / амфетамин/, около 200 грама суха зелена тревна маса / канабис/, електронна портативна везна, множество полиетиленови пликчета и осем мобилни телефона от марките «Айфон» и «Самсунг» / някои от които ограбени от чуждестранни туристи, отседнали в Слънчев бряг/.

По случаите са проведените множество процесуално-следствени действия, сред които : разпити на свидетели, разпознавания и др. /, като събраните материали са докладвани в Несебърска районна прокуратура. Д.Г., М.Г. и Н.Б. са привлечени в качеството на обвиняеми, като им е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража». Работата по случаите продължава от служители на Районно управление – Несебър.

…………………………………………..

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Несебър по отношение скандала, прерастнал в сбиване, осъществен на 03/04.07.т.г. в района пред комплекс «Изола» в Слънчев бряг между две групи компании / едната от полски туристи/, при който пострадали двама от полските туристи на 19 и 21 години / получили прорезни рани от остър предмет, вероятно нож, използван от човек от другата компания/, са установени извършителите на деянието – това са криминално проявените И.П., 19 годишен от София и Д.Д., 19 годишен от Плевен. Констатирано е, че инцидента възникнал след употреба на голямо количество алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

Print Friendly

Автор: ОДМВР - Бургас


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *