Izbori.JPG-c8f3e7c9

Жители на село Баня се вдигат на мирен протест

Жители на село Баня не желаят да се отделят от Община Несебър и се вдигат на мирен протест ден след националния празник.

 

Максим МОМЧИЛОВ                                                                                                                                    

Както e известно, на 28.02.2021 г. беше проведен местен референдум с въпрос „Подкрепяте ли предложението за обособяване на нова община с център гр. Обзор, състояща се от населените места – гр.Обзор, с.Баня, с.Приселци, с.Раковсково, с.Паницово, с. Емона и с.Козница?“.

Ние, гласоподавателите от с. Баня ясно и категорично, с огромно мнозинство, гласувахме ПРОТИВ. Въпреки отрицателният вот, както на с. Баня, така и на други населени места, в които се проведе референдума, има вероятност да бъдем включени в новата община Обзор.

Нещо, с което категорично не сме съгласни и искаме публично да изразим мнението си. През цялата кампания не беше потърсена и отразена нашата гледна точка, затова сега държим да я изразим публично в мирен протест и да бъдем най-накрая чути.

На 04.03.2021 год. (четвъртък) от 11:00 часа до 15:00 часа, на площада пред кметството на с. Баня ще бъде проведено събрание. Целта на събранието е жителите на с. Баня и на другите населени места гласували против да изразим публично несъгласието си да бъдем част от бъдещата община Обзор.

  Организаторите на събранието са: Росица Ракова и Мария Христакиева

тел. 0884/ 648 329, ел. поща: selobanyanesebar@abv.bg

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *