ДО 5-ТИ СЕПТЕМВРИ НЕСЕБЪР ДОМАКИНСТВА XX-ия ФЕСТИВАЛ НА МЕДА

За двадесета юбилейна година в Несебър се провежда Фестивал на меда.  В него участват около 12 пчелари от цялата страна.

Основател на това забележително със своята давност събитие е Кирил Киров, който  дълги години бе двигател  на инициативата. От това лято, в  памет на основоположника – учителя Киров, фестивалът носи името на бележития майстор-пчелар.

Пространството около пл. „Месамбрия“ в Старинния Несебър е изпълнено с производители на продукти от природния еликсир, чиито качества са познати на човечеството от хилядолетия. Асортиментът и тази година включва както традиционните  медни изкушения, така и восъчни сувенири, медни мехлеми и козметика – всичко, с което  трудът на пчелите и природата са ни  дарили. Качеството на предлаганата продукция е гарантирано, а  форумът е сред утвърдените фестивали, познати както на туристите, които ежегодно почиват тук, така и на местните жители, които го посещават с удоволствие.

Тази проявата заема важно място в културния календар на общината и спомага за развитие на добри хранителните навици и здравословен начин на живот.  Събитието е едно от най-старите и очаквани, защото съчетава уникалния вкус на чистия природен продукт с големия му здравословен ефект. Разнообразяването на традиционния асортимент и с други продукти го прави още по-чакан и по-желан за жителите и гостите на Несебър.

Фестивалът на меда ще продължи до 5 септември.

Print Friendly

Автор: nessebarinfo.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *