2111650265

Деца от Несебър към възрастните:Не замърсявайте нашия красив град!

1 DАКЦВ  инициативата  „ Да изчистим България”  на 15 септември се включиха спонтанно живеещи в новата част на Несебър  приятели ,ученици от училище „ Любен Каравелов” .

Мария Илиева,  Радина Стоянова, Теодосия Паскалева, Станислав Ташев и Калоян Ламбов решили  да участват в националната инициатива.Сами и с помощта на родители  се снабдили  с чувалчета и ръкавици и почистили  района около площад  „ Жулиета Шишманова”, пощата и паркинга за коли.

Събрали   са 15 торби  пластмасови  отпадъци,фасове ,опаковки и др.С тази похвална своя  постъпка, те изразиха и възмущението си  срещу възрастни и млади,които не пазят чистотата.

Децата отправиха и  призив към жителите и гостите на града, да пазят чистотата, за да има по-рядко подобни мероприятия.

…………………………………….

Бел.ред:Редакцията на „Несебър нюз“поздравява учениците от несебърското училище и всички,които се включиха в инициативата „Да изчистим България“.Ние винаги сме подкрепяли и приветствали усилията на община Несебър да поддържа чистотата във всички селища.

В същото време порицаваме тези,които умишлено замърсяват и не използват съдовете за смет ,а мърсят градинки,улици,тротоари и площадки.Считаме също,че и контролът от страна на отдел „Екология“,“БКС“ и „Самоохрана“ в това отношение е недостатъчен !        

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *