DSC_1093 (1)

Делегация от Беларус се срещна с областния управител

Делегация от Беларус посети Областна администрация Бургас, водена от почетния консул на Република Беларус в Бургас Атанас Попов и вицегубернатора на област Брест Дмитрий Николаевич Городецкий. Гостите от окръг Брест бяха посрещнати от областния управител проф. Мария Нейкова и екипа й. Членове на делегацията бяха ръководители на държавната администрация и представители на бизнеса.

Областният управител презентира бургаска област като акцентира върху нейната колоритност и богато културно-историческо наследство. „Много ще се радвам нашата среща да бъде подплатена с решение как да задълбочим сътрудничество между област Бургас и област Брест, което да засили допълнително традиционно добрите взаимоотношения между двата народа“, заяви проф. Нейкова.

Между област Бургас и област Брест има сключено споразумение за сътрудничество през 2016 г., но до сега не са се провеждали инициативи. Проф. Нейкова и вицегубернатора Дмитрий Городецкий изразиха увереност, че днешната среща е добро начало за сътрудничество, изпълнено със съдържание.

За целта губернатора на област Брест е необходимо да подготви своите конкретни предложения за бъдещо партньорство в областта на спорта, туризма, младежките политики и др.

В знак на уважение областният управител Мария Нейкова връчи на вицегубернатора на област Брест Дмитрий Городецкий почетния плакет на Областна администрация Бургас.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *