IMG_1098 (1)

Дарения от ЛК-Несебър срещу КОВИД-19

                                                                                                                              Максим МОМЧИЛОВ                                                                                                                   

Организацията на” Лайънс клуб” – Несебър предостави на Филиала за спешна медицинска помощ –Несебър за  изключително качествени средства за индивидуална защита за многократна употреба.                            

 

Дарението, предназначено за несебърските медици, включва гащеризон, шлем, маски и ръкавици. Гащеризоните са изработени от специален плат, осигуряващ най-високо ниво на защита и многократна употреба.Лицевите щитове (шлемове) са изработени от плътен поликарбонат, с изключителна здравина и еластичност, и висококачествена рамка от неръждаема стомана, позволяващи термична дезинфекция до 121 градуса в автоклав и могат да се носят с очила и маска.

IMG_1099 (1)Защитните комплекти бяха дарени от Стефан Христов,ПДУ,Дистрикт 130-България,заедно с останалите членове от ЛК-Несебър, за екипите за ФСМП -Несебър.                                                                                                                  

  В условията на безпрецедентна световна пандемия, членовете на Асоциацията на Лайънс клубовете „Дистрикт 130-България“, не прекратиха своята служба в полза на обществото, въпреки опасната болест, не се спряха нито за миг във високоморалната си и благородна дейност и не предадоха своя девиз „Ние служим!“.

От началото на месец май т.г., Асоциацията получи от международната Лайънс фондация – LCIF /Lions Clubs International Foundation/, грант в размер на 10 хиляди долара, за средства за индивидуална защита за героите на Република България – медиците от първа линия, борещи се с КОВИД-19.

С дарената сума са закупени и се даряват в 22 града в България общо 200 броя предпазни средства.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *