thumbnailЕЕЕ

    ГРАМОТИ ЗА ОТЛИЧНИТЕ РЕЗУЛТАТИ НА УЧИТЕЛИ ОТ ОУ – РАВДА

    УЧЕНИЧКА ОТ РАВДА С ПЪРВО МЯСТО НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „ВЪЛШЕБНОТО ПЕРО“ В ПАРИЖ

    Ученичката от Равда Елена Георгиева спечели първо място на Международния литературен конкурс „Вълшебното перо“ в Париж. Наградата й бе връчена в театър „Св. Леон“ във френската столица по време на тържествен концерт, посветен на 10-годишнината от организираното от сдружение „Христо Ботев“ Българско неделно училище „Иван Вазов“. Стихотворението, с което талантливата ученичка впечатли журито в групата на 11-14-годишните, носи името „Парижанки”.

    Осмокласничката Елена Георгиева е възпитаник на ПГРЕ „Георги С. Раковски“ – Бургас, където засилено изучава френски език. Поетичните й изяви в различни национални и международни конкурси са от две години, оттогава тя има и други награди, свързани с римуваното слово.

    В първото издание на Международния литературен конкурс „Вълшебното перо“ в Париж, иницииран от училището в партньорство с Изпълнителната агенция за българите в чужбина, се включиха млади творци с български език, живеещи в 15 държави: България, Франция, Великобритания, Италия, Испания, Молдова, Норвегия, Румъния, САЩ, Сев. Македония, Сърбия, Украйна, Хърватия, Чехия и Швейцария. Те участваха с 630 творби в проза и поезия.

    Най-добрите стихотворения и разкази бяха оценявани от изтъкнатите български писатели Катя Кремзер, Лили Спасова, Радослав Гизгинджиев и Здравка Евтимова – председател на журито.

    Сред специални гости на събитието бяха Димитър Здравков – съветник по образованието в президентството, Милен Ботев, държавен експерт в министерството на образованието и науката, Радка Балабанова-Рулева – посланик на България във Франция.

    …………………………………………………………………………………….

     

     

    Сдружението на българските начални учители награди наши педагогически специалисти за отличаната им подготовка и работа през учебната година.

    За проявен висок професионализъм при подготовката и насърчаването на учениците за участия в състезания през учебната 2023/2024 година бяха отличени с грамоти нашите учители: Мария Дукова, Веселина Костадинова, Камелия Алексиева, Димитринка Тальокова.

    Благодарствено писмо получи и директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Таня Петкова.

    За отличната работа на колегите са показателни и отличните резултати, постигнати на Национално външно оценяване за учениците от 4 клас: БЕЛ- Отличен 5,54 и Математика- Отличен 5,63 от явилите се 35 четвъртокласника.

     

    Print Friendly

    Автор: Nessebar-News.com


        Вашият коментар

        Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *