VIK_9800

В Свети Влас играха популярната руска интелектуална игра„ЦарГоры“

Отборът на народния артист на Русия Емануил Виторган спечели

играта „ЦарГоры“

 

Отборът на народния артист на Русия Емануил Виторгани съпругата му Ирина спечели първото място в популярната руска интелектуална игра„ЦарГоры“.

 

VIK_9654Тя се проведе в курортния град Свети Влас, където през уикенда пристигнаха куп руски знаменитости. Сред известните имена се откроявахабившиятдвукратенсветовеншампионпобокс в супертежкакатегорияи настоящ депутат НиколайВалуев, певцитеСергейРогожин и АфинаДелиониди, генералниятдиректорнаиздателство „Комерсант“ МаксимЕфимов, РушельБлаво – собственикнаклиниказатрадиционна и нетрадиционнамедицина и др. Водещна играта бешеАлексейБлинов, членнаелитарнияруски клуб „Какво?,Къде?, Кога?“.

Участниците в играта трябваше да покажат висока обща култура и да отговорят правилно на повече от 30 логически въпроса от всички сфери. Всеки правилен отговор им носеше точка и ги придвижваше по-близо до върха. За да се задържат и покорят върха, отборите трябваше да намерят верния отговор на три последователни въпроса.

Сериозна дискусия сред играчите предизвика въпросът „кой е създал кирилицата“, но никой от тях не намери правилния отговор. Разгорещени дебати имаше и за въпроса кои особености от българската архитектура са вдъхновили френскиятархитектЛьоКорбюзие за пространственатаму концепция за строителство над земята, за какво се присъжда международната награда „Син Флаг“, умалено копие на кой исторически обект се явява фарът в Шабла, събирателен образ на кого е Настрадин Ходжа и др.

Сред любопитните въпроси беше и този с кой езически култ е свързан феноменът, когато в горящ християнски храм, иконите започнали да стенат и молят за помощ. Няколко войници се хвърлили в огъня и изнесли горящите икони. Правилният отговор – нестинарството, затрудни доста участниците.

Последният въпрос, който затвърди победата на отбора на Емануил Виторган, беше свързан с габровски анекдот. Веднъж в габровската болница оказали помощ на чуждестранен турист. След първата процедура той щедро възнаградил оказалите му помощ местни жители. След втората бил доста по-умерен, а след третата нищо не дал. Въпросът каква процедура  са му направили, предизвика смях и закачки сред участниците, но те бързо стигнаха до правилния отговор – преляли му кръв.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *