1419 copy

В Несебър се проведе Общо събрание на СОСЗР

Организацията кани за пътуване до Шипка на Националния празник-3-ти март

На 24 февруари 2018 г. в клуба на ул.”Св.Св.Кирил и Методий” 42 Общинска организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва гр.Несебър проведе своето годишно отчетно събрание. Помещението едва побра членовете на организацията.

Доклад за дейността на СОСЗР Несебър през 2017 г. прочете председателя на организацията подп.о.р. Христо Николов. В него беше посочено, че за две години от създаването на организацията членския състав е вече 105 човека. За съжаление, един от активните членове Йордан Симов почина през миналата година.

От 104-те членове 5 са жени и 99 мъже.

Зад граница са 3-ма, в други райони живеят в момента 4-ма

По възраст се разпределят:  до 40 години – 6;  до 50 години –22;  до 60 години – 22;  до 70 години – 46;  и над 70 години -8.

Организацията е взела участие в отбелязването на годишнините от обесването на Апостола на Свободата Васил Левски, на 2 юни, по случай Деня на Ботев и падналите за свободата на България, 9 май, Деня на Победата. Бяха полагани венци пред паметниците на В.Левски и Хр.Ботев в гр.Несебър и в гр.Св.Влас и пред паметниците на загиналите жители на община Несебър по време на ВСВ в Несебър, Св.Влас, с.Кошарица и с.Гильовца. Снимки на тези наши жители, наред със загиналите руски войни по време на ВСВ бяха поставени във фоайето на читалище „Яна Лъскова-1905” в Деня  на Победата 9 май.

Членове на СОСЗР Несебър взеха участие в мероприятията по Проекта „Православието – вековната връзка между българския и руския народ”,  който сдружението Русофили – Несебър изпълни през миналата година. Бяха посетени Плиска, Двора на кирилицата, Мадарския конник, Велико Търново, Дряновския манастир, Руския манастир в гр.Шипка и първия руски манастир „Св.Спас” край град Ямбол. Отчетено беше, че родолюбието и патриотизмът са обединяващото звено на целия членски състав.

Съвместно с Общинска организация Движение Русофили-Несебър  започна издирване на достоверна информация за това, кой е участвал в разгонването на турския башибозук от несебърския и поморийския райони в края на Руско-турската освободителна война, когато бандитите безчинстват, грабят, насилват и убиват беззащитното българско население.  Вече има получена информация за м-р М.Л.Калантаевский, считан за освободител на Несебър и Поморие.  След доклада беше представен  Отчет за събраните и изразходвани средства от членски внос и от субсидията, в размер на 1000 лева, получена от Общински съвет Несебър.  Предложеният план за дейността на организацията  през следващите месеци беше приет единодушно.

След деловата част в клуба беше организиран малък коктейл, на който присъства и Председателя на Общинския съвет-Несебър  Румен Кулев. Той поздрави Общинската организация за дейността, която развива и обяви, че всеки един от членовете на СОСЗР може, без да чака приемния ден, да се обръща към него по въпросите, които го интересуват.

……………………………………………………….

Уважаеми приятели!

Общинска организация на СОСЗР Несебър и Общинска организация Движение Русофили-Несебър ви канят на 3 март 2018 г. на еднодневна екскурзия до Шипка. Там ще се проведе тържество по случай 140-годишнината от Освобождението на България от турско робство. В церемонията ще вземе участие московския и на цяла Русия Патриарх Кирил.                                                                                                                                                                                                                       

Тръгване от Несебър на 3 март в 6.00 ч. Цена 12.00 лв.                                                                                                                                     

Записвания в клуба на Общинска организация Движение Русофили-Несебър или на телефони: 0888 808 111 / 0877 808 111

ДОРОГИЕ    ДРУЗЬЯ!

ОБЩИНСКОЕ  ДВИЖЕНИЕ   РУСОФИЛЫ- НЕСЕБР  ПРИГЛАШАЕТ ВАС   3 МАРТА  2018 ГОДА НА  ОДНОДНЕВНУЮ  ЭКСКУРСИЮ   НА  ШИПКУ,    ГДЕ СОСТОИТСЯ  ТОРЖЕСТВЕННОЕ ЧЕСТВОВАНИЕ  140- ЛЕТИЯ   ОСВОБОЖДЕНИЯ  БОЛГАРИИ  ОТ   ОСМАНСКОГО  ИГА .                                                                                                                                                                       В  ЦЕРЕМОНИИ ПРИМЕТ  УЧАСТИЕ   ПАТРИАРХ  МОСКОВСКИЙ  И   ВСЕЯ  РУСИ  КИРИЛЛ.          ВЫЕЗД  ИЗ  НЕСЕБРА   03.03.2018 .  В 6 ч-00.  СТОИМОСТЬ – 12 ЛЕВОВ.                                                                                                                                           

ЗАПИСАТЬСЯ  НА ЭКСКУРСИЮ   ВЫ МОЖЕТЕ  В  КЛУБЕ  И  ПО ТЕЛЕФОНАМ: 0888  808  111, 0877  808  111.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *