1mart3

В Несебър изпратиха абитуриентите от Випуск 2019

С  тениски  преди бала  в  СУ ”Любен Каравелов” – Несебър изпратиха абитуриентите от Випуск 2019

            15.05_114431Изпращането започна нестандартно с танц на момичетата от випуска. След официалната церемония по приемане и предаване на училищното знаме, стана ясна причината, поради която 37- те зрелостници и техните класни ръководители са облечени с тениски с огромни сърца.

Единодушно всички те са взели решение да се присъединят към благотворителната кампания по инициатива на МОТО ПФОЕ с подкрепата на Български Червен кръст за подпомагане на абитуриенти – сираци да продължат образованието си във висши учебни заведения.

Директорът на училището Т. Станелова получи сертификат за дарение в размер на 800 лв. в полза на благородната кауза. Освен това те направиха дарение от 28 училищни униформи, предназначени за нуждаещи се ученици.

Празничното шоу продължи с хумористични скечове, касаещи злободневни теми от училищния живот като нуждата от ученическата униформа при момчетата, вечните оправдания за получените слаби оценки и стимулирането на ученолюбието.

Отправени бяха послания и подарени цветя на любимите учители, представени бяха и постиженията на учениците от випуска в  областта на науката, изкуството и спорта. Музикален поздрав отправи абитуриентката Габриела Колева.

Випускниците бяха поздравени от кмета на Община Несебър Николай Димитров, който им пожела  да бъдат себе си, да се развиват и образоват през целия си живот и да постигнат мечтите си.

15.05.2019Тодорка Станелова поздрави зрелостниците като им пожела  да бъдат толкова големи, колкото са големи мечтите им, да бъдат умни и дръзки, да виждат доброто и красотата около себе си и  да ги създават. Пожела им здраве и успехи във всички добри и смели начинания, които им предстоят.

Деветокласничката Дарина Ганчева приветства абитуриентите от името на учениците от СУ „Любен Каравелов“ и ги увери, че те ще останат за пример на следващите ги випуски със своята всеотдайност, трудолюбие и постижения.

От името на класните ръководители на двата класа Ирена Божилова пожела на своите възпитаници да говорят истината,, да работят с хора, които вярват в това, което правят, да избират правилните приятели, а не удобните, да бъдат справедливи и толерантни и да продължават да плуват срещу течението, колкото трудно и невъзможно да е, защото ако спрат, то ще ги отнесе.

С последно отброяване и кръшно българско хоро Випуск 2019  събра абитуриенти, учители, ученици и гости.

                                                       Мара МОМЧИЛОВА

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *