0eddb48acded27345bae1e6cba6f0004

Възрастта не е порок-Николай Димитров на 55 години

 

 

 

Максим МОМЧИЛОВ

Възрастта съвсем не е порок.Това е възрастта, когато тези на 65 години се смятат на 55,а 55 годишните – на 45.С други думи, година след година Николай Димитров навършва 55, а чувствата му – на 45.Роден на 11 май, той е известен като кмет на Несебър в четвъртия си мандат, но преди това е имал и два мандата като общински съветник.

Официално той встъпва в длъжност като кмет в началото на първия мандат с удостоверение за избиране на кмет с  № 1430 от 5 ноември 2007 г. на Общинската избирателна комисия-Несебър.

Още преди това, в навечерието на изборите – на 28.10.2007, е първото интервю: „Вярвам в безпогрешния усет на несебърския избирател” от 26.10.2007. То се оказа и знаменателно в хода на предизборната  кампания с първото си мото: «Продължаваме разумно», а с течение на времето – и пророческо.

Със следващото си мото: „Пътят продължава” е избран за втори мандат и  встъпва в длъжност  с удостоверение №КО-1/01.11.2011 на Общинската избирателна комисия-Несебър.

 

В поредния трети мандат той обяви мотото си: «Правилно поставените цели носят успех», встъпвайки в длъжност с удостоверение №860 от 31.10.2015 на Общинската избирателна комисия-Несебър.

 

В първата предизборна кампания, освен Николай Димитров, се явиха още 25 кандидати за кмет, във втората кампания- деветима, а в последвашата кампания- третима.Резултатът от гласуването : два мандата на балотаж, а на третия – избиране от раз.На четвъртия мандат-също от раз.                                                                                                                                               Това означава,че той беше, и е, най-достойният, най-сериозният, най- заслужилият и избиран за кандидат.Във времето кметът  се превърна в популярна личност с неуспорими достойнства, признавани и от опонентите му, а поредното му обръщение към съгражданите е:„Бъдете амбициозни за бъдещето на община Несебър!”.

 

За четвъртия си мандат с мотото: „За успеха са важни целите”  Общинската избирателна комисия обяви с удостоверение №574/04.11.2019 за встъпване на кмета Николай Димитров.На 11 ноември подписа клетвения си лист,но беше подложен,преди и след това, на тежки изпитания.

Но и тогава  Николай показа и доказа,че е непоколебим, несломим, непреодолим и непобедим. И друг път е казвал своето верую: „Политиката ни е напълно  предвидима”, каквото и да е настоящето, съвремието и бъдещето.

 

Рожденият ден не е само избори и спечелване на мандати.До Николай е семейството с трите деца и първата внучка.Те ги вдъхновяват да давате сили за преодоляване на всички несгоди, за оцеляване и бъдещето в трудни времена.

 

Колко много неща минават през живота на един рожденик?Колко  му е  коствало да направи това, което е постигнал за съживяване на общината, да я вдъхнови, да продължи делото и от неговите предшественици?

 

1-2-cor (1)За всичко това можем да прочетем за книгата „Николай Димитров,Да бъдеш себе си“ ,обхващаща 10-годишен период от управлението на Николай Димитров начело на Община Несебър – от 2007 до 2017 г.

Книгата запазва за поколенията и архивира трайно извършеното от кмета, чертае хоризонти, влияе на общественото мнение, помага да се разберат отделните факти и дава възможност на хората сами да направят изводи за същинското развитие на общината през последните десет години.

Всъщност, над 20 години.

Всички знаем, че върхът е трудно достижим.И бидейки на неговата  55-годишнина  предстои  да продължи делото.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *