darina_kiril_drkasparyan(1)

Вместо цветя за бала – гости на абитуриенти помагат на Второ детско отделение в УМБАЛ Бургас

 
 
Гости на двама абитуриенти подариха ново спално бельо на Второ детско отделение на УМБАЛ Бургас. Парите, предназначени за букети, те са дарили за благотворителна кауза, избрана от двамата приятели от детинство – Дарина Джеджева и Кирил Койчев. „Пожелахме да не ни се купуват цветя и сложихме кутия на бала, в която всеки можеше да остави сума, предназначена за цветята“, разказва Дарина.
В тяхното семейство това се превърнало в традиция – по същия начин постъпила на бала си по-голямата й сестра. От нейните букети била купена маса за тенис за деца без родители, живеещи в център за настаняване от семеен тип.
darina_kiril(1)По идеята на Дарина се запалил и приятелят й Кирил. С парите от двата бала решили да подкрепят Второ детско отделение, за да може от дарението да се ползват повече хора. Попитали коя е най-наложащата нужда – оказало се, че е спалното бельо, защото при децата то се сменя много често и бързо се амортизира.
Комплектите с весели мотиви вече са доставени в отделението и предадени на завеждащата – д-р Хрипсиме Каспарян. „Бях в течение на цялата инициатива, благодаря на тези млади хора, които ни развълнуваха с техния жест и помогнаха малките ни пациенти да се чувстват по-комфортно“, каза тя.
Дарина е завършила Немската езикова гимназия, а Кирил – Английската. И двамата се надяват да продължат образованието си в университет, по специалност, която са избрали и с упражняването на езика, който са изучавали в Бургас.
На снимките – връчването на дарението и балът на двамата приятели
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *