New Imageожжгшгшигши

Българо-руски проект успешно бе реализиран в община Несебър

New ImageаофаожПрез м.септември Общинска организация Движение РУСОФИЛИ-Несебър, с подкрепата на Община Несебър и протойерей Петър Косев, председател на църковното настоятелство  „Успение Богородично”, спечели конкурс, обявен от Фонда за поддръжка на хуманитарни и просветителски инициативи „Соработничество” на Руската федерация. Целта на проекта е организиране честването на Рождество Христово с децата от община Несебър.

New ImageэояаяаэяСъвместно с ОДК Несебър, Народно читалище „Яна Лъскова – 1905”, Читалище „Изгрев” гр.Обзор и директорите на училищата в гр.Несебър и гр.Свети Влас, с помоща на членовете на организацията ни Жанна Грин и Татяна Кузнецова бяха организирани майсторски класове за изработка на коледни ангели, коледни картички и суровачки. С направените от тях ангели, картички и суровачки децата  участваха в благотворителните базари в общината.

New ImagesdfsdvsdvsdДеца присъстваха на честването на Св. Андрей Първозвани в църквата „Успение Богородично” и на Свети Николай Чудотворец в гр.Бургас. Отец Арсений ги запозна с делата на двамата светии и за приликите и разликите при честването на Коледа в България и в Русия.

В детските градини в Несебър, Св.Влас и Обзор вече втора година 4, 5 и 6-годишните деца  изучават руски език. Деца от ДГ „Делфинче” и  ДГ „Калина Малина” взеха участие в празничния коледен концерт със стихове и песни на руски език.

По този начин бе успешно реализиран българо-руски проект в община Несебър.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *