Image-1 - 2022-09-12T142911.749(1)

Богата програма в Седмицата на пожарната безопасност в Бургас

Нетрадиционно – с турнир по плажен волейбол и парад на пожарната и спасителна техника в Бургас ще продължи стартирала днес „Седмица на пожарната безопасност”.

Image-1 - 2022-09-12T142917.208(1)Първите мероприятия вече са факт : ден на отворените врати с възможност за посещение на музейната експозиция в сградата на Първа РСПБЗН – Бургас, както и поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите огнеборци. Сградата на Първа РСПБЗН – Бургас може да се посети и утре в часовия пояс от 10.00 до 12.00 ч.

Също утре служителите от Първа РСПБЗН – Бургас ще се включат в турнир по плажен волейбол на Северния бургаски плаж. Особено атрактивен ще е парада на пожарната и спасителна техника в Бургас, който ще стартира в 16.00 ч. утре от сградата на РДПБЗН – Бургас е ще премине през : РДПБЗН-Бургас – ул. „Уилям Гладстон“ – ул. „Сливница“ – ул. „Христо Ботев“ – ул. „Цар Петър“ – бул. „Иван Вазов“ – ул. „Булаир“ – бул. „Демокрация“ – ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ – ул. „Адам Мицкевич“ – бул. „Демокрация“ – бул. „Сан Стефано“ – ул. „Христо Ботев“ – ул. „Цар Петър“ – бул. „Иван Вазов“ – ул. „Уилям Гладстон“ – РДПБЗН-Бургас.

На 14 септември – професионалния празник на служителите на ГДПБЗН – МВР са предвидени редица мероприятия, стартиращи с пресконференция от 10.30 ч. за представителите на местните и национални медии. От 11.00 ч. ще се проведе тържествен водосвет за здраве на бургаските огнеборци, награждаване на отличените служители от РДПБЗН – Бургас, както и отличените в конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”

В първия учебен ден – 15-ти септември, както за учениците, така и за техните родители, от 18.00 до 20.00 ч. пред Пантеона в Бургас ще се проведе изложение на пожарна и спасителна техника, демонстрации на пълнене на мишени от млади огнеборци, работа с пожарогасител и бойно разгръщане от мотопомпа.

От днас до 18.09.т.г. в сградата на Първа РСПБЗН – Бургас е експонирана тематична изложба с детски рисунки от възпитаници на различни детски градини.

За отбелязване на днес „Седмица на пожарната безопасност” на територията на Община Созопол и Община Малко Търново е предвиден ден на отворените врати / като за Созопол времевия пояс днес е от 10.00 до 12.00 ч., а за Малко Търново – утре от 09.00 до 11.00 ч. В 11.15 ч. в сградата на детска градина „Юрий Гагарин” в Малко Търново ще се проведе демонстрационно превантивно занятие с цел формиране на навици за правилни действия на децата при възникване на пожар и други видове произшествия;

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *