viber_изображение_2024-07-28_13-19-19-008

Бесарабски Българчета от Болград се изявиха под Купола на Цирк“ Балкански“ в Несебър

 Прекрасните им изпълнения бяха аплодирани от собственика на цирка Академик Балкански,неговите синове Николай и Александър/на снимката с грамотата/ и артистите-седмо поколение -внуци на акад.Александър Балкански,както  и неговата съпруга

 

Малките таланти от гр. Болград, Украйна, привлякоха вниманието на публиката в гр. Несебър с впечатляващо представление под купола на известния Академичен цирк „Балкански“. Деца на възраст от 6 до 16 години се изявиха с постановката „Островът на съкровищата“, демонстрирайки умения и талант, които бяха посрещнати с аплодисменти и възхищение.

Изпълнение, Пълно с Вдъхновение

Под ръководството на Светлана Илчук, основателката на студио „Флай йога“ в Болград и автор на приказката „Островът на съкровищата“, децата пресъздадоха класическата пиратска история с изключителна отдаденост и ентусиазъм. Хореографията на постановката бе дело на нейната дъщеря, 16-годишната Ангелина Илчук, която със своя талант и креативност внесе нов живот в историята.

Благодарност към Цирк Балкански

Това бе първото представление на манеж за младите изпълнители, които изразиха огромна благодарност към цялата династия Балкански за оказаната подкрепа и топлия прием. Възможността да се изявят на такава престижна сцена бе важен момент за децата и стимул за бъдещите им изяви.

История на Успеха

Студио „Флай йога“ в Болград е известено с високото си ниво на обучение и с възможностите, които предоставя на децата от българската общност в Украйна. Основателката Светлана Илчук работи неуморно, за да развива талантите на своите ученици и да им предоставя платформа за изява.

Покана и Подкрепа

Представлението се състоя по покана на дългодишните приятели на бесарабската общност Виктория и Пейчо Желеви. Те оказаха важна подкрепа за реализацията на този културен обмен, който свързва българите в Украйна с тези в България.

Представлението на бесарабските българчета под купола на цирк Балкански бе не само културно събитие, но и символ на връзката между българите в Украйна и България.

Това събитие доказва, че изкуството има силата да обединява и да вдъхновява, независимо от разстоянията,а собственикът на сайта „Несебър нюз“ Красимир Косев  беше единственият журналист проследил чудесната изява на бесарабските българчета.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *