IMG_20230324_145145

Безапелативно отборът на училище „Любен Каравелов” – Несебър спечели

Безапелативно отборът на училище „Любен Каравелов” – Несебър спечели общинския кръг на Националната викторина по безопасност на движението “Да запазим децата на пътя” – 2023, проведен днес в Общински детски комплекс – Несебър.

IMG_20230324_145302В състезанието се включиха пет училищни отбори, състоящи се от ученици от V до VII клас от Несебър, Свети Влас, Обзор, Оризаре и Кошарица. Подрастващите премериха сили в три етапа на надпреварата, като отговаряха писмено и устно на въпроси, свързани с поведението на пешеходците и пътници в моторните превозни средства, сглобяваха пъзели с пътни знаци и пресъздаваха ситуации, в които показаха своите знания и умения за правилата на движение по пътищата.

Резултатите се оценяваха от компетентно жури в състав: гл. инспектор Иво Терзиев, мл. автоконтрольор Дойчо Дойчев и мл. автоконтрольор Захари Даменлиев от Районно управление – Несебър.

Състезанието завърши с връчване на купи, медали, грамоти и награди.

Отборът от училище „Любен Каравелов“ гр. Несебър, класирал се на първо място, ще вземе участие в Областния кръг на Национална викторина по безопасност на движението “Да запазим децата на пътя”, което ще се проведе в Средец на 28 април.

IMG_20230324_144833На второ и трето място в общинския кръг на Националната викторина се класираха съответно учениците от „Г.С.Раковски” – с. Оризаре и „Св.Св. Кирил и Методий” – Обзор, които си обещаха догодина да щурмуват призовото първо място.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *