2 (31)

Абитуриенти за пример – и Механото се включи в кръводарителската акция на УМБАЛ Бургас

 
Професионалната гимназия по механотехника и електроника в Бургас стана поредното училище, което се включи в кампанията на УМБАЛ Бургас „Това не си го правил“. Тя приканва абитуриентите да отбележат завършването по атрактивен и запомнящ се начин – като дарят кръв колективно и помогнат за спасяването на човешки живот. Кампанията се организира за трета поредна година и в нея вече са участвали стотици абитуриенти от три випуска на 10 училища.
Днес в Отделението по трансфузионна хематология дойдоха и дванадесетокласници от Механото, придружени от зам.-директора на училището Румяна Георгиева. Сред младежите имаше и две момичета. Всички споделиха, че са приели инициативата, предложена от ръководството на училището и са развълнувани и малко притеснени. В края на акцията притеснение вече нямаше и зрелостниците с удоволствие споделиха, че биха дарили отново кръв, щом тя ще помогне на някой, който се нуждае от нея.
УМБАЛ Бургас изказва благодарност за организацията към директора на ПГМЕЕ  Роза Желева, към  Румяна Георгиева и медицинската сестра на гимназията Станка Кишева, която през годините търпеливо разяснява на младежите колко е важно да даряваш кръв, защото въпреки напредъка на технологиите за нея не е измислен заместител. И когато някой се нуждае от кръвопреливане, единственият шанс да му помогнеш е да дариш част от себе си.
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *