768x432жжеижеижеи

Четири досъдебни производства за купуване на гласове са образувани до момента в ОДМВР – Бургас

Четири досъдебни производства за купуване на гласове са образувани до момента в ОДМВР – Бургас / две от тях в Първо Районно управление – Бургас и по едно в Районни управления – Камено и Средец/.

Провеждат се активни полицейски действия против купуването на гласове, като се проверяват фирми за бързи кредити, заложни къщи и малки магазини за хранителни стоки, т.е. места, където има пряка зависимост на хората, взели кредити, пари или стоки на версия и тази им зависимост може да бъде използвана за насочване на гласовете им в полза на определена партия.

Извършени са претърсвания и в четири частни домове, разположени в Бургас, Средец и Камено, откъдето са изззети тетрадки със списъци с имена и раздавани суми. Установено е, че на длъжниците на лихварите е обещавано опрощаване на кредити във връзка с гласуването за определена политическа сила.

Извършва се и проверка на сигнал за уговаряне на служители от фирма да гласуват за определена политическа партия.

Действията на полицейските служители за предотвратяване на престъпления против политическите права на гражданите и нарушаване на изборното законодателство ще продължат и през следващите дни.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *