dfsdfsdfswfswfewfw

ТАЛАНТИ ОТ ДВЕ ДЪРЖАВИ ВЗЕХА ГОЛЕМИТЕ НАГРАДИ ОТ ФЕСТИВАЛА „НЕСЕБЪР –ОСТРОВ НА ИЗКУСТВАТА“

 

Бяха раздадени и няколко специални приза

 

Таланти от Беларус и Украйна взеха големите награди от Международния фестивал „Несебър-остров на изкуствата“, чиято церемония по награждаването на най-изявените участници беше снощи на амфитеатъра в града на ЮНЕСКО.  Ансамбълът за естрадни танци „Очарование“ от Одеса, Украйна,  с ръководител Людмила Коврижных, грабна ГРАНД ПРИ за хореография. ГРАНД ПРИ за вокал спечелиха възпитаниците на Театър за естрадни песни “Хвилинка” – Минск, Беларус, с ръководител Татьяна Трухан. На същата церемония бяха отличени участници в различни категории и възрастови групи и се раздадоха няколко специални приза.

Талантите от Национален ансамбъл „ХОЖУВ” – гр. Хожув, Полша, с ръководител Aлина Лъсиковска  се окичиха със специалната наградата на община Несебър. Другата специална награда на общината отиде при атрактивния танцьор Ион Герчиу – Криулень, Молдова,  с ръководител Ирина Годорожа. Трите специални награди на Общински детски комплекс – Несебър  отидоха при Адриана Поповичи -3 в.гр.-Унгени, Молдова,  с ръководител Елена Поповичи,  при Ансамбъла за бални танци „Вдохновение“ – Южноукраинск, Украйна, с ръководител Людмила Самчинская и за хореограф-педагога Людмила Евченко, ръководител на Хореографски  ансамбъл „СУЗОРЬЕ“-Минск, Беларус.

Веднага след тържественото награждаване на всички отличени, което продължи около час, започна гала концерт с най-добрите и най-атрактивни изпълнения, отсяти от компетентно жури в предходните фестивални дни.

New ImagecdasdqawdqawdqWDЕдин от най-младите фестивали в културния календар на общината – „Несебър – остров на изкуствата” за втори път събра на една сцена таланти от България, Беларус, Молдова, Полша, Русия и Украйна. В продължение на няколко дни полуостровът на древния град се превърна в остров на  изкуствата, на усмивките, на радостта и таланта, а сцената на амфитеатъра в конкурсна арена за изява. Официалното  откриване на форума започна със слово на зам.-кметът Иван Гургов, който поздрави участниците  от името на кмета Николай Димитров. Г-н Гургов изрази радостта си, че Несебър отново е сцена за изява на таланти и е място за творчество, културен обмен, красота и приятелства. След като бе обявено журито и участниците във форума и бе изслушан химнът на фестивала, започна конкурсната програма.

Сред акцентите в „Несебър-остров на изкуствата“ бе срещата в Конферентен център „Несебър“ в града на ЮНЕСКО между ръководството на община Несебър, в лицето на зам.-кмета Иван Гургов, и ръководителите на групите, участващи във фестивала. След като гостите изразиха своите впечатление от  проявата, изказаха благодарност за добрата организация и обещаха на другото издание пак да участват.

Последната проява от форума е днес от 19 часа, когато на амфитеатъра ще се състои фестивален концерт на участниците.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *