OLYMPUS DIGITAL CAMERA

С грижа към възрастните в община Несебър

Удължиха срока за дървата за огрев за най-старите хора

   

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Общинският съвет на Несебър гласува с единодушие да се удължи срока за фактуриране на евтини дърва за огрев за хората над 75-годишна възраст – до 15 октомври.

Решението дойде по предложение на кмета Николай Димитров, до когото пристигнали десетки молби от пенсионери в тежко социално положение, които  поради различни причини – отсъствие, влошена памет или незнание, че срокът е изтекъл още на 30 юни, настояват за компромис.
Докладната записка дори бе приета с допълнителен жест към старите хора – чрез предварително изпълнение, който пък дойде от общинския съветник Костадин Нищелков.

И още нещо.През 2014 г. съветниците гласуваха единодушно за ветераните от Вторта световно война с решение №835 да се наградят в размер по 100 лв. на всеки от ветераните.

Те бяха: Желязко Желязков, род.1922 г.,Божин Порточанов-1923,Георги Стоянов-1922, Стойчо Кирязов- 1923,Андрей Сачанов -1923, Апостол Дионисиев-1926, вече всички починали.

Живият ветеран Костадин Ричков е вече на 99 г.Той е о.р. лейтенант от СОСЗР.Никой не обръща внимание към него, никой не се интересува от това.Ако потърсете в протоколите за решения на Общинския съвет, ще установите, че за такъв човек не съществува.А той няма и да кандидатства за привилегии.

                              Максим МОМЧИЛОВ

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *