19146256_10211458783363108_5744215237216155027_n

Сърфисти вдигат адреналин на плажа в Несебър

 

Карането на сърф е любимо развлечение за туристите на южния плаж в Несебър.  Търсачите на силни усещания мерят всеки ден сили в един от най-екстремните водни спортове. Виртуозите се надпреварват кой ще се задържи по-дълго върху дъската и кой е най-бърз върху вълните. Сърфът този сезон е едно от най-модните забавления на плажа в курорта. Напливът е огромен, защото сърфирането върху вълните е истински хит.

40 лева за час струва усещането да се понесеш с вятъра на южния плаж в Несебър, а за 30 минути се плащат 20 лв. Клубът за сърф там предлага обучение за начинаещи и курсове за напреднали.  За час разходка над водата получавате екипировка, платно и дъска. За сърфиране с инструктор се доплаща 20 лева. Само след 2 часа обучение всеки новак може да се задържи над водата,  твърдят инструкторите.  6 часа тренировки пък са достатъчни, за да обикаляте вече сами върху дъска в морето. Обучителния курс в комплект с екипировката струва 300 лева. За хлапетата има специални отстъпки, а при групови обучения цената за 6-часов курс е 280 лева.

„Научават се основните понятия и принципи на ветроходния спорт, запознаване с уиндсърф екипировката, подготовка и потегляне с уиндсърфа и поддържане на прав курс“, казват треньорите.

Единственото условие пред кандидат-сърфистите е да се явяват трезви на тренировките, да са физически здрави и да могат да плуват. Уроците за начинаещи започват с инструктаж на суша и няколко упражнения, за да се усвои принципът на управление на платното. Накрая идва влизането във водата, опитът да се вкара крилото в правилна позиция, ставането върху дъската и вятърът, който трябва да те тегли.

Най-подходящото време за новаците, които искат да разберат какво е да се понесеш по вълните е от 9.00 до 12,30 часа и след 17.00 часа, когато морето е по-спокойно, вятърът умерен и подходящ за обучения. От август до края на септември са месеците и за активните сърфисти. Тогава има и много добри дни за тях с антициклоните и северозападните ветрове, които по това време доминират.

Тръпката да пориш вълните върху дъска е несравнима за любителите на силните усещания. По лятната водна мания са запалени спортсмени и морски вълци. Сърфирането над вълните ги освобождава от напрежението и им дава усещане за свобода. Освен, че е много полезен  за здравето, уиндсърфът прекрасно оформя краката, раменете и като бонус задължително ще се сдобиете с идеално плосък корем.

Две нови супермодерни бази привличат феновете на адреналина на южния плаж в Несебър. Там всеки може да избере дали да наеме учител или да се „бори“ сам с вълните.

Любимият летен спорт за влюбените до уши в морските забавления е сърфът, но най-вече този с гребло – нарича се sup /съп/. Става въпрос за гребане върху дъска в изправена позиция.  Цените за sup авантюристите също са доста атрактивни – 40 лева за час и 20 лева за 30 минути е наем на дъска и гребло.

На Южния плаж в Несебър се предлага и каяк под наем на същите цени.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *