21 (1)

СУ ‚Любен Каравелов“ – Несебър получи грамота и коледна картичка от Президента Румен Радев


Мара МОМЧИЛОВА                                                                                                          

gramota (1)  СУ „Любен Каравелов“ – Несебър бе удостоено с грамота  от Президента Румен Радев за благородния жест, проявена съпричастност и принос в реализирането на благотворителната инициатива „ Българската Коледа“ в нейното седемнадесето издание. По традиция всяка година несебърските ученици превеждат по сметката на благородната кауза парични средства, събрани на организираните от ученическите съвети коледни базари.

Грамотата бе придружена от коледна картичка с пожелание за светли коледни и Новогодишни празници, здраве, мир и благополучие през Новата 2021 година.

В съпътстващ материал Екипът на „Българската Коледа „ припомня, че благотворителната кампания в помощ на болни деца се провежда под патронажа на Президента на Република България от 2003 година. В резултат на дарителската кампания през 2019/2020 година „Българската Коледа“ разполага с бюджет от 2 460 000 лв. Подпомогнати са с лечение 500 деца, закупена е медицинска апаратура за 15 болници в цялата страна.

По традиция от 1 декември стартира осемнадесетата по ред благотворителна кампания под надслов „ Заедно за децата с хронични заболявания – да превърнем надеждата в реалност“.

Независимо от извънредната епидемична обстановка и дистанционното обучение, малки и големи ученици от СУ „Любен Каравелов“ – Несебър отново ще се включат  в благотворителната инициатива.

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *