13335859_10207816341024368_5055727185670938000_n

Русофили, сержанти и офицери от запаса и резерва се събраха в Несебър

 

Предстои Деня на Пушкин и Деня на Русия в Несебър

 

Членове на Общинска организация Русофили-Несебър и на Общинска организация на  Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) в Несебър отбелязаха две години от откриване на ползвания от двете сдружения клуб на ул.”Св.Св.Кирил и Методий” 42.                                                                                                                                                    IMG_8568 c1Тържеството беше уважено от председателя на Общинския съвет  Румен Кулев и от йеродякон Серги от манастира „Свети Георги Победоносец” в гр.Поморие, чийто игумен Агатополски Епископ Йеротей винаги е благославял дейността на русофилската организация.

Христо Николов, който е председател на Управителния съвет и на двете организации припомни за извършеното през тези две години, за нарастващия авторитет на сдруженията, в които членуват вече близо 600 български и руски граждани.  Той връчи грамота на Сардана Терьошкина, която втора година обучава деца в детските градини в Св.Влас и в жк „Черно море”.

IMG_7443т opy Председателят Румен Кулев връчи карти на новоприетите членове на СОСЗР: Атанас Христов Андонов, Георги Димов Карагьозов и Пламен Любомиров Стоянов. Тържеството продължи с песни, като Любомир Хараламбов, зам.председател на СОСЗР изненада всички с изпълненията си на китара.

Тържеството, което беше подкрепено със скромна почерпка, българи и руснаци показаха, че в община Несебър дружбата между двата братски православни народи никога не е прекъсвала, а напротив, тя се задълбочава и укрепва все повече.

Предстои на 6 юни да бъде отбелязан Деня на Пушкин с експозиция на Жанна Грин. За Деня на Русия в Несебър на 9 юни ще дойдат над 650 руски граждани живеещи в България, от посолството на Руска федерация  в София, Генералните консули на Русия у нас.

                                                                                                                        Максим МОМЧИЛОВ

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *