С изложба, награждаване и богата музикална програма бе отбелязан Празникът на хляба в Оризаре

За шеста поредна година несебърското село Оризаре – известно като житницата на общината, бе домакин на Празника на хляба. И тази година то посрещна гости от близо и далече вечерта на 7 юли, когато се отдаде почит и уважение към насъщния. Акцент в културната проява бе изложбата на различни видове хляб и хлебни изделия и конкурс за най-вкусна домашна баница.

Празникът, който по традиция се организира на площада пред кметството, започна с тържествен водосвет, а приветствие към събралото се множество произнесе секретарят на община Несебър Стойко Стоянов. Инициаторът на проявата Вълкана Аврамова пък припомни важни факти за хляба, като най-вече наблегна на това, че насъщният трябва да бъде ценен.

Преди богата празнична програма, бяха наградени майсторите на най-добрите хлебни изделия. Всички участници получиха грамоти за старанието си при приготвянето на своите изделия. След това публиката се наслади на изпълненията на фолклорни групи от Оризаре, Свети Влас, Тънково, Гюльовца и талантите от оризарската денс формация „Крейзи гърлс“.
Зам.- кметовете на община Несебър Лазар Япаджиев и Иван Гургов, общински съветници и кметове на съставни селища също уважиха празника.