full screen background image
18(28)

От СНЦ „Клубът на хотелиера Несебър“ поискаха оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова

От СНЦ „Клубът на хотелиера Несебър“ поискаха оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова. С нарочно писмо до министър председателя Бойко Борисов, до вицепремиера по икономическата и демографската политика Валери Симеонов и копие до председателя на НС Цвета Карянчева те се обявяват първо против предложената преди дни схема за разполагане на временно преместваеми обекти в най-големия туристически комплекс по нашето Черноморие – Слънчев бряг. Второ, детайлно изразяват несъгласието си с водената от министърката политика, като за по-голямата част от проблемите посочват и виждания за решението им.

„Министърът на туризма – г-жа Ангелкова, назначена от Вас, за да се грижи за туристическия имидж на дестинация България, не само, че не успява да разреши проблемите в курортния комплекс, но и решава да превърне най-големият ни курорт в комплекс на „Екотой“, се казва в отвореното писмо.

В него се изброяват проблемите с инфраструктурата, силата на звука от нощните заведения, както и безразборното поставяне на временно преместваеми обекти в комплекса, които от години са наслоявани и успешно замитани под килима, като се дават и конкретни предложения за решаването им.

„Обръщаме се към Вас и към вицепремиера Валери Симеонов, в чийто ресор е сектор „туризъм“ с искане да се вземат спешни мерки, до началото на туристическия сезон, за поверяването на сектора в ръцете на добър професионалист с ясна визия за туризма и за туристическите продукти към които е необходимо да се стреми българската държава“, се казва още в писмото.

Господин Борисов, в рамките на трите мандата сте допускали много грешки, които впоследствие сте поправяли, вслушвайки се в гласа на обществото. Надяваме се да поправите и тази грешка, допусната през миналия мандат и продължаваща до днес, а именно като отстраните от длъжност г-жа Ангелкова, като Министър на туризма, поради несправяне със задълженията ? в огромна степен“, настояват от сдружението.

Писмото е подписано от Дияна Иванова-Колчева, председател на УС на СНЦ „Клуб на хотелиера Несебър“. Специално за „Черноморски фар“ тя коментира, че в сектор „Туризъм“ работят високоинтелигентни хора, които осигуряват работни места на стотици, за това и последващите действия няма да са свързани със затваряне на пътя или подобни протестни действия.

„Следващата ни стъпка е да поискаме една лична среща с министър председателя Бойко Борисов, на която да седнем и да му обясним с най-малките подробности и детайли за какво става въпрос в сектора. Да му разкажем истината от първо лице, за да може той да вземе информирано решение. И ако вече той има конкретно предложение за човек, който да заеме позицията министър на туризма – да направим среща и с него.

Да разговаряме с този потенциален министър на туризма и да начертаем заедно стратегическата рамка на туризма за следващите години – приоритетите и всичко останало“, заключи Колчева. Като срок от сдружението са си дали края на февруари. Те ще изчакат официалният отговор, като междувременно ще входират и искане за лична среща с Борисов.

Print Friendly

Автор: в."Черноморски фар"


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *