1-15

Отлично представяне на несебърски ученици

Отлично представяне на несебърски ученици на Националната олимпиада по руски език и  в областния кръг на олимпиадата по английски език

1-16Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици в Плевен беше домакин на Националната олимпиада по руски език. В нея взеха участие 121 ученици от 16 области. За втора поредна година финалистите  от СУ  „Любен Каравелов“ – Несебър достойно представиха най-голямото училище в общината.

До националния кръг на олимпиадата бяха допуснати Камила Брагина и Милена Чичканова от 9 б  клас и Полина Бутова от 10 а  клас.  Момичетата от Несебър заеха две четвърти и едно пето място, което ги нарежда сред най-добрите в страната.

Несебърските ученици регистрираха изключително успешно представяне и  в областния кръг на олимпиадата по английски език. Общо шест гимназисти  извоюваха възможността да  се състезават с връстниците си от областта. Всички те показаха високо ниво на знания, като трима от тях се наредиха сред най-добрите.  В групата на деветокласниците на второ място се нареди Тодор Пирев от 9 а клас, при десетокласниците трето място зае  Валентин Георгиев. Габриела Колева е на второ място при дванадесетокласниците. Успешното представяне и отличните резултати  на възпитаниците на СУ „Любен Каравелов“ – Несебър са плод на  труда  на учениците и техните преподаватели.

Мара МОМЧИЛОВА

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *