5-6

ОТКРИТ БЕ ОКОЛОВРЪСТНИЯТ ПЪТ В РАВДА

Днес ,на Празника на Равда, кметът на Община Несебър Николай Димитров, кметът на Равда Андон Бакалов и общинският съветник Костадин Нищелков – председател на комисията по ТСУ към общинския съвет тържествено прерязаха лентата на ново  пътно съоръжение – обходната улица „България“ в село Равда.

Изграждането на  трасето бе започнато в края на миналата година и бе изпълнено в заявените срокове. По време на събитието кметът на Несебър изрази благодарност  към всичките си колеги от ресорните звена в администрацията, които са работили по процедирането на подробните устройствени планове.

Той благодари и на строителите на обекта  и специално на съветника   Нищелков, като председател на комисията по ТСУ. Кмета Димитров  поздрави   присъстващите жители на Равда с новата придобивка – дългоочакваната околовръстна улица „България“.

Благодарности  към кмета  на   общината – Николай Димитров, към служителите на общинската администрация, ангажирани с реализацията на проекта, към екипа на кметство Равда и към жителите на селото за тяхното доверие и подкрепа, изказа кмета Андон Бакалов.

Началото на новия път започва при стадиона на село Равда и завършва с кръгово кръстовище преди края на улица „Несебър“. Съоръжението   е с дължина от около 900м., с двупосочно движение и тротоарна част за пешеходци от двете страни.

С реализацията  на проекта се осигурява заместване на транзитния трафик за гр. Несебър, който до сега минаваше през центъра на Равда и създаваше значителни неудобства, както за жителите така и за гостите на селото.

Това  е един от важните за Община Несебър проекти и неговото осъществяване значително ще подобри условията за придвижване и средата за живот на жителите и многобройните гости  на Равда.

В общинските планове за Равда са включени още множество обекти, чиято реализация предстои. Пример е проектът за преустройство на сградата на Пощата, която общината придоби и превръщането ѝ  в полифункционална обществена сграда с клубно предназначение, за обезпечаване на нуждите на различните възрастови групи от местните жители, съобразно с техните интереси.

Общината планира реконструкция на улично осветление, като предстои цялостна подмяна на осветителните стълбове и замяната на съществуващите крушки с енергоспестяващо лед осветление за територията на цялото населено място.

Print Friendly

Автор: Пресцентър на община Несебър


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *