DSC_1460(1)

Областният управител на Бургас прие посланика на Естония Ингрид Кресел

 

 

Областният управител Стойко Танков прие днес посланика на Естония в България Н. Пр. Ингрид Кресел. Това е първо посещение на посланик Кресел в Бургас от встъпването й в длъжност през 2019 г.

През настоящата 2022 г. България и Естония отбелязват 100 г. от установяването на дипломатическите отношения, което е и поводът за посещението на естонския посланик в Областна администрация Бургас.

На срещата бяха обсъдени теми от взаимен интерес, доброто партньорство по линия на ЕС и Плана за развитие, бъдещото развитие на инициативата „Три морета“, както и актуални събития от региона. Двете страни се обединиха за съвместна инициативност за увеличаване на туристите от Естония по Черноморието на Бургаска област

Областният управител приветства сътрудничеството между двете страни, основано на взаимно доверие, приятелство и уважение и изрази увереност, че връзките помежду ни ще продължат да се задълбочават.

Сред обсъдените теми бяха още отражението на военния конфликт в Украйна върху България, в частност област Бургас, и Естония, предизвикателствата пред предстоящия летен сезон, инфраструктурни проекти и др.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *