OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Обзор отбеляза своя празник, който е днес, на Еньовден

В Обзор пъстър и колоритен концерт, посветен на Еньовден,  препълни амфитеатъра

 

Празничните прояви в курортното градче  продължават днес и утре

 

Колоритен концерт, наречен „В навечерието на Еньовден“ и посветен на Деня на Обзор – 24 юни, препълни снощи амфитеатъра в морското градче и поднесе празнично настроение на присъстващите. Малко преди началото на пъстрата и изпълнена с неподправена емоция проява, поздравителни слова поднесоха кметът на община Несебър Николай Димитров, председателят на Общинския съвет Румен Кулев и кметът на Обзор Христо Янев.

 

„Нека този празник остане традиция завинаги, нека бъде символ на единството ни, нека сме заедно и обединени с една цел – поглед към бъдещето, озарено само с блага и почести! Бих искал да изкажа благодарността си за Вашето присъствие  тази вечер, за уважението което ни оказвате, присъствайки на тържествата и бидейки част от тях!“, бе част от обръщението на Христо Янев.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В поздравителното си слово кметът на Несебър Николай Димитров подчерта, че „не е нужно човек да пие билки, за да се омае от красотата на Обзор, от това съчетание на планина и море и тази бързо развиваща се туристическа дестинация в последните години“. Той заяви, че хората на Обзор имат активна гражданска позиция и знаят коя е вярната посока за развитие. Той пожела на всички успешен туристически сезон, здраве, щастие и късмет.

Успешна реализация на поставените цели за качествено управление, развитие и благоденствие на Обзор пожела Румен Кулев. Той увери жителите на града, че в лицето на Общински съвет – Несебър имат верен партньор, на който могат да разчитат за подкрепа.

Веднага след поздравителните речи започна концертът, посветен на днешния 24 юни, в който  деца от ОДЗ „Обзорче“ и самодейците към НЧ „Изгрев 1927“  потопиха присъстващите на амфитеатъра в  един истински празник на  емоцията Еньовден”. На сцената  се изявиха Фолклорната група „Българка“, ГСГП „БЛЯН“, Детският народен хор „Китчица“, детските и младежки танцови състави от ансамбъл „Обзорче“, ТФ „Хелиос“,  децата от Школата по класически балет към НЧ „Изгрев 1927“ , бъдещите първолаци от ОДЗ „Обзорче“, ФТ „Денс енджълс“. Изпълнителките  Антония Мутафова ( „Една българска роза“) и  Антоанета Ангелова („Копнеж“ на Маргарита Хранова) също бяха част от емоционалния и пъстър концерт. Културната проява завърши с грандиозна празнична заря и балони, литнали към звездите.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Обзор отбеляза своя празник, който е днес, на Еньовден, със събития в няколко дни. Вече се състояха турнир по шах, детски карнавал „Детска фиеста“,  концерт на група „Стъкло“ и приятели и се откри художествена изложба.

Днес програма започна с празнична литургия  в храм „Св. Йоан Предтеча“ и четвъртото издание на колоездачно състезание „Колоездачна купа Обзор“. От 18 часа пък празничните емоции продължават с Кулинарен базар „НА ЕНЬОВДЕНСКА ТРАПЕЗА В ОБЗОР“ със     специалното участие  на известния тв водещ Ути Бъчваров  в крайморския парк, до амфитеатралната сцена. Утре от 14 часа ще се състои   XIX ретро рали „Нептун“.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *