991-ratio-obshtina-nesebyr-zad-kauzata-sami-i-priiateli

Над 15 000 лева събраха в община Несебър в помощ на Сами

 ОЩЕ БЛАГОТВОРИТЕЛНИ ИНИЦИАТИВИ В ОБЩИНА НЕСЕБЪР

Общата сумата, събрана на четиридневния благотворителен базар „Подари коледа“ на Община Несебър е над 15 000 лв. Парите ще бъдат дарени на деца в нужда. В рамките на базара  бе проведена  кампания под мотото „Коледа за Сами и приятели“. Сумата, събрана в кампанията през благотворителните дни е 11 527 лв.

Събраха пари за ученик в нужда

Инициативата, която бе подета от Дружеството на творците и занаятчиите и бе осъществена с изключителната подкрепа на общината и кмета – Николай Димитров,  обедини голяма част от местната общност. ДГ „Калина Малина“, ДГ „Моряче“ и ДГ „Слънце“ в Слънчев бряг откликнаха на каузата  и организираха собствени благотворителни базари, посветени на Сами и приятели.

Освен за кампанията „Коледа за Сами и приятели“, различните обществени и творчески организации от общината събираха средства и за други нуждаещи се. В ежегодно организирания от общината благотворителен базар участие взеха  граждани, членове на читалищни и училищни състави, и общински структури и организации.

6 000 лева за деца с увреждания събраха в Равда

По традиция щандовете бяха отрупани с ръчно изработени картички, коледни играчки, сувенири и  разнообразни кулинарни произведения. В продължение на четири дни граждани и гости на общината можаха да усетят празничния дух на предстоящите рождественски дни и да откликнат  в хуманни каузи, които Община Несебър подкрепя.

В последния ден на благотворителните мероприятия бе организирано общоградско веселие. Участие в него взеха ООШИ – Несебър, ТС „Месамбрия“,  ТГ „Хоромания“, ТГ „Задявка“ и ТГ „Илинден“. Участници в организацията и провеждането на базара бяха: Дружеството на творците и занаятчиите – Несебър, самодейци от НЧ „Яна Лъскова, ФГ „Незабравка“,  деца от СУ„Любен Каравелов“, ОДК – Несебър, ТФ „Заря“  Ротари клуб и други.

========================================

ОЩЕ БЛАГОТВОРИТЕЛНИ ИНИЦИАТИВИ В ОБЩИНА НЕСЕБЪР

 

За трета поредна година децата от няколко детски градини получиха подаръци от  двете сдружения с нестопанска цел – „Авигея Шаама” и „Верният настойник”, с които Oбщина Несебър си партнира успешно в социалната сфера.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

По традиция по повод на Коледните и новогодишни празници, Община Несебър и двете сдружения раздават новогодишни кутии с подаръци в различни населени места. Подаръците са дарения от хора от Австрия и Германия, а СНЦ „Авигея Шаама” и „Верният настойник” са посредници на благотворителната акция.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Със съдействието на кмета на Община Несебър-Николай Димитров децата от детските градини в гр. Обзор, с. Оризаре, с. Гюльовца и с. Тънково получиха кутии с  лакомства, дрехи, играчки, материали за рисуване и занимателни игри.

По идея на родители от ОУ“Любен Каравелов“- Бургас децата от ІІІ В клас на същото училище са провели още една благотворителна инициатива по събиране и закупуване на играчки за малчуганите от ДГ „Пролет“ в с. Тънково.

В навечерието на Рождество Христово по инициатива на кмета на общината – Николай  Димитров в две от населените места в общината – Раковсково и  Приселци бяха раздадени телевизори на възрастни, самотно живеещи хора.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *