1 (1)

Малка пианистка очарована от Несебър

За втора година десет годишната Арина Попова идва през лятото с майка си в България за два месеца. За да не прекъсва заниманията си по музика, тя посещава периодически клуба на Общинска организация Русофили-Несебър, където продължава обучението си по пиано.

Арина е родена на 17 май 2008 г.в Санкт Петербург. Баща, бивш пилот, е работил в авиокомпанията „Волга-Днепр“. В момента е пенсионер. Майка и Зухра Попова е икономист.

През 2013 година петгодишната Арина постъпва в музикална школа в класа по пиано, а на седем години започва да учи в елитното музикално училище Охтински център за естетическо възпитание в класа на Борухзон Любов Михайловна.

2015 диплом 1 степени Пражская золотая осеньДопълнително се занимава с вокал и участва в музикалния театър „Около рояла“. Много бързо Арина се изявява като талантлива млада пианистка. Започва участието и в републикански и международни конкурси и фестивали. Като по традиция първото, в краен случай второто място, е за нея. През 2015 г. заема първо място на Международния фестивал в Прага „Златна пролет“, през 2016 г. е на първо място  на Международния конкурс „Перлите на Балтика“ в Литва; през 2017 г. е на второ място в първа възрастова група на конкурса  за деца и юноши на името на Натан Пелман в Санкт Петербург.

През 2018 год. заема трето място на открития фестивал на изкуствата на името на М.И.Глинка в номинацията „Млад композитор – младша група” и отново второ място в първа възрастова група на конкурса  за пиано за деца и юноши на името на Натан Пелман в Санкт Петербург.

Арина е сред поканените талантливи деца на новогодишното тържество, което кметът на град Санкт Петербург организира по повод настъпващата 2018 година.

Искрено се надяваме малката Арина Попова след време да зарадва със самостоятелен концерт почитателите на класическата музика в града. Тя вече приема Несебър за свой втори дом и искрено желае да го посещава всяка година.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *