full screen background image
201709 copy

И ученици чистиха Несебър

Ученици от СУ”Любен Каравелов”- Несебър в кампанията ” Да изчистим България заедно”

          Събраха 18 чувала с отпадъци

 

         Малки и големи ученици от несебърското училище се включиха активно в националната кампания „Да изчистим България  заедно”. Служители от отдел „Екология” към Община Несебър осигуриха чували и найлонови ръкавици.

Децата от IV г  клас с класен ръководител Наталия Антонова и част от техните родители почистиха любимото им място за игра и отдих – района на детските площадки в южния парк. Те събраха 7 чувала с боклуци, които явно не бяха направени от тях. Преобладаваха фасове, пластмасови чаши от кафе и бъркалки, стъклени и пластмасови бутилки, найлони и др.

От по –  големите участваха ученици от IX б, X а  и  X б клас, които са и доброволци в БМЧК и клуб „Краезнание“ , а техни  ръководители са  преподавателите по биология Паунка Русева и по история и цивилизации Ваня Митева. Те обходиха северната алея на града и препълниха 11 торби с боклуци.

След акцията по почистването учениците бяха удовлетворени от постигнатите резултати. Те изразиха мнение, че грижата за чистотата на средата, в която живеем не трябва да бъде кампанийна, а ежедневна грижа на всеки гражданин.

Мара МОМЧИЛОВА

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *