015

За девети път-Празник на хляба в Оризаре

logo СоработничествоНа 7 юли в с.Оризаре за девети път се проведе Празника на хляба. Два месеца преди това оризарци поканиха да им гостува на тази дата руския хор от Св.Влас към Общинска организация Русофили-Несебър, Участниците в хора приеха с радост поканата и подготвиха специален репертоар от руски песни.

Тържеството, което се проведе на площада, беше открито от кмета на селото Неделчо Недялков. Гости бяха заместник кметовете на Несебър Лазар Япаджиев, Виктор Борисов и Иван Гургов.

Сред присъстващите местни жители имаше и голям брой руски граждани, англичани и  немци. Майстори кулинари от селото се представиха с пити, хлебчета и други хлебни изделия. Освен по своя вкус те се отличаваха и с красивото си оформление.

010-1В празничната програма беше включен и руския хор. Овации спечели и най-младата участничка в хора, 17-годишната Анастасия Иванова, която демонстрира красотата на руските танци. Последната песен, популярната и сред българите Катюша, запяха и българите.

05-1 За участието си в празника руският хор получи специална грамота и разбира се, покана за следващото 10-годишно юбилейно издание на Празника на хляба.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *