655-402-policiia-patrulka

  Задържаха грабители действали в Слънчев бряг

  В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Несебър са задържани братята Д.Г., 20 годишен и М.Г., 22 годишен, и двамата от Сливен и 19 годишния Н.Б. от с. Бенковски, обл. Пловдив, които по идентичен начин извършвали улични грабежи в Слънчев бряг.

  След проведени множество оперативно-издирвателни мероприятия, обхождане на различни маршрути и прегледани голям обем видеозаписи, служителите от Районно управление – Несебър и отдел «Криминална полиция» при Главна дирекция «Национална полиция» задържали около 04.00 ч. на 11.07.т.г. тримата мъже в района на крайбрежна алея до хотел «Дюн» в Слънчев бряг. По безспорен начин е констатирано, че Д.Г., М.Г. и Н.Б. са извършителите на следните криминални посегателства :

  – на 02.07.т.г. в малките часове по неустановен начин отнели мобилния телефон «Айфон 7», собственост на 23 годишен английски турист, отседнал в Слънчев бряг

  – на 07.07.т.г. около 01.40 ч. на алеята зад хотел „Поморие”, чрез нанасяне на удари с ръка отнели от 28 годишна молдовска туристка, отседнала в Слънчев бряг, мобилния й телефон „Самсунг Галакси S 7”.

  – на 08.07.т.г. около 03.00 ч. на алея между хотел «Виктория Палас» и хотел «Палас», чрез сила отнели от 18 годишен английски турист, отседнал в Слънчев бряг, мобилен телефон IPhone 5, лични документи и сумата от 30 лева.

  – на 08.07.т.г. около 03.00 ч. в района на алея между хотел «Астория» и хотел «Орел», чрез сила отнели от 15 годишен немски турист, отседнал в Слънчев бряг и неговия деветгодишен приятел, два мобилни телефона, лични документи и сумата от 30 лева и 5 евро.

  Тримата мъже направили пълни самопризнания за осъществените криминални посегателства, като посочили местонахождението на ограбените вещи. При претърсване на квартира, ползвана от двамата братя – Д.Г. и М.Г., разположена в комплекс «Амадеус» в Слънчев бряг, са намерени и иззети около 10 грама бяло прахообразно вещество / амфетамин/, около 200 грама суха зелена тревна маса / канабис/, електронна портативна везна, множество полиетиленови пликчета и осем мобилни телефона от марките «Айфон» и «Самсунг» / някои от които ограбени от чуждестранни туристи, отседнали в Слънчев бряг/.

  По случаите са проведените множество процесуално-следствени действия, сред които : разпити на свидетели, разпознавания и др. /, като събраните материали са докладвани в Несебърска районна прокуратура. Д.Г., М.Г. и Н.Б. са привлечени в качеството на обвиняеми, като им е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража». Работата по случаите продължава от служители на Районно управление – Несебър.

  …………………………………………..

  В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Несебър по отношение скандала, прерастнал в сбиване, осъществен на 03/04.07.т.г. в района пред комплекс «Изола» в Слънчев бряг между две групи компании / едната от полски туристи/, при който пострадали двама от полските туристи на 19 и 21 години / получили прорезни рани от остър предмет, вероятно нож, използван от човек от другата компания/, са установени извършителите на деянието – това са криминално проявените И.П., 19 годишен от София и Д.Д., 19 годишен от Плевен. Констатирано е, че инцидента възникнал след употреба на голямо количество алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

  Print Friendly

  Автор: ОДМВР - Бургас


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *