12

Грандиозен успех на ученици от СУ „Любен Каравелов“ – Несебър

Грандиозен успех на ученици от СУ „Любен Каравелов“ – Несебър на финала на седмото Национално състезание „Ключът на музиката” в Пловдив

 

21 ученика от V и VI клас на СУ ”Любен Каравелов” – Несебър участваха във финалния  кръг на VII Национално състезание музикална игра „Ключът на музиката”. Те се представиха блестящо под ръководството на преподавателя по музика Руска Узунова.

Петокласниците Димитър Хинев и Марио Шишков  се класираха на първо място с 89 т. от 90 възможни, а Ралица Кондакчиева е на второ място с 88 т. Шестокласничките Гергана Янева и Ема Белорешка са на първо място с максималните 90 т., Веселина Ганчева зае второ място с 88 т. , а на трето място е Тодор Христов с 86 т.

Останалите несебърски ученици са класирани в първата десятка. На официална церемония в присъствието на директора на несебърското училище Тодорка Станелова,  децата бяха наградени и поздравени от инж. Виолета Илиева-началник на РУО- Бургас.

Националното състезание се проведе чрез писмена самостоятелна работа, в която учениците решаваха 15 задачи, обединени тематично и съобразени с учебното съдържание, изучено към момента, както следва:  задачи с избираем отговор от три посочени отговора, от които учениците трябваше да посочат само верния;  задачи с отворен отговор, като от учениците се изискваше да допишат с думи или с графичен символ съответното знание  и творческа задача, свързана със споделяне на възникнали представи и/или с обосновка на посочено твърдение, където след прослушване на звучащия пример беше предвидено и осигурено време за избор на отговор.

Разнообразните задачи включваха разпознаване на: оркестри и музикални инструменти, метроритъм, нотни трайности, старинни  европейски и български народни танци, имената на първото поколение български композитори, групи инструменти от симфоничния оркестър и др. Учениците  писаха ноти върху петолиние, дописваха текст от песен, решаваха игрословица.

Мара МОМЧИЛОВА

 

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


    • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *