IMG_20181129_121130

ВТОРОКЛАСНИЦИ ОТ РАВДА СЕ ВКЛЮЧИХА В ИНТЕРЕСЕН ОБРАЗОВАТЕЛЕН ПРОЕКТ

 

Учениците от втори клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – село Равда с класен ръководител Марина Янкова със задоволство се включиха в Проекта „Големият лов на растения”. Този вълнуващ проект отключва тайните на биоразнообразието за децата.

Проектът е съвместна инициатива на  Toyota Motor Europe (www.toyotafund.eu) и  Фондацията за екологично образование (www.fee.global), като в България той се управлява за поредна година от Българско Движение „Син флаг” ( http://www.blueflag.bg ). Фокусира се върху биоразнообразието с особено ударение върху растенията и свързаните с тях видове.          Кампанията има за цел да образова учениците и да ги насърчи да предприемат положителни действия.

IMG_20181129_103921 Първата положителна стъпка, която предприеха второкласниците от Равда, е изработване на къщички за птици. Това е повод учениците да затвърдят и надградят знанията си, че растенията са важна част от много жизнени цикли, че те помагат на насекоми, птици и животни, като осигуряват храна и местообитание за гнездене и подслон

Print Friendly

Автор: Яна Христова


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *