IMG_20190320_110850

ВТОРОКЛАСНИЦИТЕ ОТ РАВДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДЕЙНОСТИТЕ СИ ПО ОБРАЗОВАТЕЛЕН ПРОЕКТ

 

Учениците от втори клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – село Равда с класен ръководител Марина Янкова продължават участието си в проекта „Големият лов на растения” с изпълнението на творчески задачи. Целта е да се повишат знанията на учениците по въпросите на биоразнообразието и съответните видове, които се разглеждат от тази възрастова група.

IMG_20190320_100844Успешната работа на второкласниците от Равда се дължи на богатата с наръчници, идеи и дейности библиотека на сайта и възможността за обогатяване и практическо приложение на придобитите опит и знания.

За да научат децата още повече за заобикалящия ни и богат на видове свят, те изработиха:

  • Карта на двора на учебното заведение с регистрирани всички видове в нея.
  • Дърво-макет, което могат да украсяват тематично според сезона.
  • „Албум на колекционера”, в който упорито събираха картинки на различни растителни видове и информация за тях.

Проведе се конкурс за рисунка на тема: „Жизненият цикъл на дървото“.

На 20 март по случай Първа пролет учениците посетиха местен декоративен разсадник. Срещата с управителя д-р инж. Димитър Козаров премина много емоционално.

Децата разгледаха с интерес територията на разсадника и същевременно инж. Козаров им обясни при какви условия се отглеждат растенията- светлина, температура, какво количество вода е необходима, какви видове биват. Наблюдаваха и процеса на разсаждане. Учениците се полюбуваха на обособения зоокът и получиха за спомен от сърдечния управител цвете в саксия.

Проектът „Големият лов на растения” е съвместна инициатива на  Toyota Motor Europe (www.toyotafund.eu) и  Фондацията за екологично образование (www.fee.global), като в България той се управлява за поредна година от Българско Движение „Син флаг” ( http://www.blueflag.bg ).

 

Print Friendly

Автор: Яна Христова


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *