10 лк (1)

Всички ученици в СУ “Любен Каравелов‘ – Несебър се обучават в електронна среда

 

Мара МОМЧИЛОВА                                                                                                                                                   

Във връзка с издадената от министъра на здравеопазването заповед за допълнителни противоепидемични мерки, учениците от 1 до 12 клас на несебърското училище ще се обучават дистанционно до коледната ваканция.

Учители, ученици и родители вече имат натрупан опит от пролетта в работата в електронна среда. Още през м. септември учениците получиха новите си акаунти за достъп до виртуалните класни стаи в Google Classroom.  Платформата предоставя разнообразни електронни инструменти, позволяващи провеждане на уроци, упражнения, тестове, представянето на презентации, видеа, възлагане на проекти и др. Учениците могат да обменят информация помежду си, а учителите – добри практики.

Педагозите, както и почти всички ученици  разполагат с необходимите устройства и подготовка за провеждане на учебния процес. Директорът на училището Ирина Велкова сподели, че е сключен  договор за доставка по постановление на Министерския съвет на 18 лаптопа за нуждаещи се деца и 5 лаптопа за учители.

Устройствата са обезпечени със средства от МОН. Със собствени средства ръководството на училището ще закупи и 5 таблета. Създадената организация на работа е предпоставка за нормалното протичане на учебната година в електронна среда. Очаква се в началото на януари учениците да се завърнат в класните стаи.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *