OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Временни кметове ще определя несебърския парламент

Максим МОМЧИЛОВ                                                                                     

    Общинският съвет в Несебър, който е орган на местното самоуправление приключва мандата си 2015-2019 на 5 септември. За тогава е насрочено последното  заседание, на което общинските съветници ще приемат отчетите на кмета на Общината и на  своя председател.

 

Точка 9 обаче е за избиране на временно изпълняващи длъжности  на кмет на Общината и кметове на кметствата на територията на община Несебър.За периода от регистрация на действащия кмет на община /кмет на кметства/ за участие в местните избори,насрочени за 27 октомври, до датата за полагане на клетва от новозбарине кметове, Общинският съвет ще избира следните лица:                                                                                                      -Община Несебър- Виктор Борисов – зам.кмет на Общината
-Обзор-  Миланка Маринчева -гл.експерт в кметството
-Свети Влас – Мария Апостолова-гл.специалист в кметството
-Равда- Василка Масларова- ст.експерт в кметството
-Тънково- Катя Желева- ст.специалист в кметството
-Гюльовца- Марияна Стоянова -гл.специалист в кметството
-Кошарица- Атанаска Стратиева- гл.специалист в кметството.
Ако кандидатурите бъдат одобрени, то срокът за упражняване на заеманите длъжности ще бъде до полагане на клетва от новоизбраните кметове, а встъпването им в длъжност е от датата на регистриране на титулярите от Общинската избирателна комисия  били кандидати за местните избори.

Преди 4 години кметът на Община Несебър подписа заповед №1657 от 14 август 2015 г.,според която избор за кмет ще бъде осъществен и в с.Баня като населено място с над 100 души население. Тогава след балотаж на избирате за кмет бе избран Емил Огледалов.

Ако се съди по докладната записка на кмета на Община Несебър Неделч Неделчев, кмет на Оризаре и Емил Огледалов, кмет на Баня, остават настоящи кметове до 27 октомври, след което ще напуснат.Така че на изборите ще има два нови кмета.Все още кметът на Община Несебър Николай Димитров не е напуснал кметството си, но неговия инициативен комитет събира подписката си, след което ще обяви кандидатирането за кмет на общината.

Има вероятност настоящото решение на Общинския съвет да влезе в сила след датата на регистрация на кандидатите, което ще предизвика възприпятстване в работата на общинската администрация, съответно на кметствата по населени места.

Качественото и в срок административното обслужване на физически и юридически лица представлява особено важни държавни и обществени интереси, които следва да бъдат защитени, поради което, на основание чл.60, ал.1 от АПК Общинският съвет-Несебър ще гласува предварителното изпълнение на решението.

Проектът за дневен ред включва 35 т.,но не е изключено по традиция преди провеждането на заседанието на местния парламент да бъдат добавени и др.В този мандат- вероятно за последен път.
 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *