21-годишният Тодор Николов от Несебър, който нападна незрящи туристки в центъра на Несебър преди дни, се оказва сериозно болен.

По време на заседание на районния съд в Несебър, неговият адвокат Веселина Василева представи медицинска документация, според която младият мъж страда от сериозно ендокринно заболяване, високо кръвно, нервно-вегетативна дистония и глаукома, съобщава 24 часа.

Бил е приет в софийска болница за изследвания и е изписан ден преди инцидента. Адвокатката му иска да се назначи съдебна медицинска експертиза, която да даде отговор на въпросите дали Тодор може да се лекува в ареста или заболяването му не позволява да бъде задържан.

Прокуратурата иска постоянен арест на агресивния несебърец

Прокуратурата иска постоянен арест на агресивния несебърец

Деянието се отличава с изключителна дързост и незачитане на човешката личност

„Противопоставям се на това искане, за нас то не е необходимо. Всички сме в стрес, но ходим на работа. Какво ще стане, ако сега лицето избяга“, е заявил районният прокурор на Несебър – Радост Бошнакова, която е и наблюдаващ по делото. Тя уточнява, че 72-часовото задържане на Тодор изтича тази вечер в 20 и 30 часа и той трябва да бъде освободен.

Делото за мярката за неотклонение на Тодор ще се гледа отново на 6 юли, когато ще бъде изслушано вещото лице, назначено от съда да изготви медицинската експертиза.

Нападателят на незрящи туристи в Несебър няма обяснение за стореното

Нападателят на незрящи туристи в Несебър няма обяснение за стореното

Не е познат на полицията

Припомняме, инцидентът в Несебър стана известен след разпространен през медиите видеоматериал. На него се вижда как мъж напада група от туристи със зрителни дефицити на централната улиция в Стария Несебър. По-късно полицията арестува 21-годишния мъж Тодор.