768x432жоожжи

Настимир Ананиев: Манолова ще е следващият кмет на София

 

Некачествените ремонти ще потопят Фандъкова на тези избори

“Тези местни избори ще са много динамични и целия изборен вакуум в София ще бъде изсмукан от битката между Манолова и Фандъкова” това заяви в гостуването си в Нощен Хоризонт Настимир Ананиев, лидер на Европейска партия Волт.

Волт ще се яви в коалиция заедно с партия Българска Социалдемокрация и други организации на предстоящите избори. Коалицията се казва движение ЗАЕДНО ЗА ПРОМЯНА и има амбициите да има поне един кмет на областен град.

Ананиев коментира и заявката на Мая Манолова да се включи в битката за кметското място в София. “Мая Манолова беше острие в парламента, а в ролята си на омбудсман се превърна в острие на гражданите. Аз съм положително настроен към нейната номинация, след като тя беше много активна по няколко теми, които са важни за Волт и мен лично. Тези теми са пътната безопасност, машинното и електронно гласуване и замърсяването на въздуха в София” заяви той.

Относно Йорданка Фандъкова, Ананиев каза, че некачествените ремонти ще я потопят на тези избори, тъй като Инспектората към Столична община е под личното ръководство на кметицата и там тя не може да се оправдава с общинския съвет.

Гласоподавателите на ГЕРБ са също разочаровни от лошото качество на строителството в столицата. Като цяло софиянци са недоволни и ще търсят промяна, допълни той.

Запитан дали коалицията ще подкрепи Манолова за кмет на столицата , той отговори, че най-вероятно Манолова ще е следващия кмет на София, но трябва да покаже, че действително е граждански кандидат за да бъде подкрепена. Движение ЗАЕДНО ЗА ПРОМЯНА ще реши на коалиционен съвет до няколко дни кого ще подкрепи.

Волт има положителна нагласа към Манолова, но решението ще бъде взето и на основание конкретните решения, за които би работил бъдещият кмет, а теми като повишаване на прозрачността в дейността на местната власт чрез публичен онлайн регистър на гласуванията на общинския съвет, повишаване на прозрачността и механизмите на контрол при разходването на публичен ресурс и работата на общинските дружества, изпълняване на мерките за борба със замърсяването на въздуха са приоритетни.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


    • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *