New Imagegguig

Ръководството на СОУ”Любен Каравелов” – Несебър отчете много добри резултати

 

Статистиката на резултатите от националното външно оценяване по български език и математика след завършен VII кл. в област Бургас показва занижаване на резултатите в сравнение с предходната учебна година.

 

Средната оценка по български език и литература е добър 4.05, а по математика е под 3.00, достигайки едва 2.856. Само в 4 общини – Бургас, Айтос, Приморско и Руен последна превишава тройката.

На фона на областните резултати, тези в СОУ”Любен Каравелов” – Несебър са обнадеждаващи. Средният успех на несебърските 7-класници по български език и литература е много добър 4.53, като оценките се разпределят както следва: отличен и много добър – 60%, добър – 30%, среден – 8% и слаб – 2%.

Средният успех по математика е с една единица над областния, достигайки добър 3.80. Отличните и много добрите оценки са 31%, добрите – 32%, средните – 17% и слабите – 20%.

Носители на голяма част от двойките са чуждестранни граждани, които все още не са адаптирани към езиковата среда

Ръководството на СОУ”Любен Каравелов” – Несебър отчете много добри резултати и на националното външно оценяване след завършен VII кл. по английски език, обществени науки и гражданско образование и природни науки и екология.

                                                                                                         Мара МОМЧИЛОВА

Print Friendly

Автор: Мара МОМЧИЛОВА


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *