New Imagererfewfewfewr

Пета година със стипендията „Мост между поколенията” в Несебър

 

 

За пета поредна година в СОУ”Любен Каравелов” – Несебър бе връчена стипендията „Мост между поколенията”. Тя бе учредена преди 5 години по случай 130 годишнината на несебърското училище от Николай Мишкалов – възпитаник на първата матемaтическа паралелка с класен ръководител Андиопа Цветкова.

Стипендията е в размер на 1 000 лв и е за 7- класник от несебърското училище. По-късно към благородната кауза се присъединиха и други бивши възпитаници на училището.

Кандидатите за 2016 г. бяха петима 7-класника, представили необходимите документи за кандидатстване пред специално сформирана комисия. След обсъждане на постъпилите кандидатури комисията определи стипендията  „Мост между поколенията”   да получи Симеон Иванов Георгиев от VIIа кл. От името на инициативния комитет тя бе връчена от Бранимир Ламбов. Пред 7-класниците той изтъкна,че успехите, които е постигнал в науката и бизнеса до голяма степен се дължат и на добрата подготовка по математика, която е получил в несебърското училище с преподавател по предмета Пенка Николова.

Приветствие към седмокласниците отправи Тодорка Желязкова – директор на СОУ”Любен Каравелов”. Тя покани учениците да продължат образованието след VII кл. в профилираните паралелки на несебърското училище, което разполага с отлична материално-техническа база и висококвалифицирани преподаватели.

Мара МОМЧИЛОВА

Print Friendly

Автор: Мара МОМЧИЛОВА


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *