КОНКУРС ЗА УЧЕНИЦИ ОТ ОБЩИНА НЕСЕБЪР

 

 

По случай Трети март – националния празник на България, в община Несебър е обявен конкурс за ученици от общинските училища – за презентации на тема „Април 1876 – силата на българския дух”. Конкурсът се провежда от Музей „Старинен Несебър” и отдел „Образование” – община Несебър. Целта на конкурса е да се засили връзката на подрастващите с миналото като източник на исторически опит и национално самочувствие.

Условията на конкурса са предоставени на директорите и учителите от общинските училища и са публикувани в сайта „Образование Несебър” на: http://www.obrazovanie-nesebar.com/konkursi.html .

Конкурсът е част от програмата на община Несебър „Аз живея в Несебър” – дългосрочен проект, ориентиран към децата и учениците, който цели приобщаването на подрастващите граждани на община Несебър към националните и регионални културно-исторически традиции и съвременни ценности. Проектът стартира през 2010 г. като отворена програма за ежегодни дейности с децата и учениците от община Несебър. През 2016 г. дейностите по програмата се осъществяват от Музей „Старинен Несебър”, Дружество на несебърските художници, отдел „Образование” и Отдел „Екология” – община Несебър.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *