police

Несебърските полицаи не приемат подкупи

Задържан е пиян шофьор, предложил подкуп на полицаи. Вчера, около 3.00 часа, автопатрул на РУ – Несебър спрял на улица в Слънчев бряг джип „Гранд Чероки“, управляван от 33-годишен руски гражданин. С намерение да избегне проверката, чужденецът поставил в служебния автомобил 37 лева. Незабавно на място е извикана дежурна оперативна група за извършване на оглед. Мъжът е задържан в районното управление за срок до 24 часа.

По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 304, ал.1 от НК. Срещу руския гражданин е започнато и бързо полицейско производство по чл. 343 б, ал. 1 от НК, след като с техническо средство било установено, че е седнал зад волана след употреба на алкохол.

Вчера, служители на РУ – Несебър се отзовали на сигнал, постъпил в 12.50 часа от воден спасител на плаж в Слънчев бряг. Мъжът съобщил, че заедно със свой колега са задържали двама млади мъже в момент на извършване на кражба. Пристигналите на място служители на реда установили самоличността на извършителите – Д.К. /21 г./ от монтанското село Мърчево и Т.Т. /19 г./ от Монтана, направили опит да отнемат дамската чанта на немска туристка. Извършителите са задържани за срок до 24 часа, отнетите от чантата вещи са открити у втория младеж, който ги е предал доброволно. По случая е образувано бързо производство.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *