Взрив пред аптека на Марешки в Бургас

Според него е заради това, че с евтините си горива показал как крадат картелите
90fae6781bd5b58b64bb1c1e19b56bc3

Взрив е избухнал пред аптека от веригата на Веселин Марешки в Бургас, съобщи МВР. Скандалният бизнесмен, който от известно време влезе и в търговията с горива и цените по неговите обекти са значително по-ниски от тези на останалите бензиностанции, заподозря, че цента е отклоняване на вниманието на обществеността от факта, че поевтинелите горива трябва да доведат и до сваляне на цените на всички стоки в потребителската кошница.

Инцидентът е станал малко след 3 часа в нощта срещу петък в жилищния квартал „Славейков“ и събудил живеещите в бл. 55 със силен тътен.

Няма жертви и пострадали. От взрива са счупени стъклата на аптеката, прозорци на апартамент, намиращ се над нея, и предно стъкло на автомобил, паркиран до жилищния блок.

Извършен е първоначален оглед, предстои втори от екип на Звено за борба с тероризма.
Работата по случая продължава.

„Никой не ми е отправял предупреждения и заплахи. Аптеката ми в Бургас работи поне от 10 години“, каза Марешки пред Нова телевизия.

Той допълни, че „ако някой има някакви проблеми с мен или бизнеса ми, трябва да ги решава по правов начин.“

По-късно бизнесменът излезе с обръщение към „съграждани, съмишленици и приятели“, в което посочва, че „днес аз съм лицето на битката срещу робството на картелите и монополите“. „Ние сме само израз на натрупаното напрежение у хората, на желанието на народа да се освободи от безскрупулните крадци на и без това малкото пари, които са му останали. Показахме как безочливо са ограбвани потребителите и дадохме шанс (засега само на варненци, но скоро и на още българи) да се пазаруват горива на истинските им цени“, посочва се още в обръщението.

„Убеден съм, че този взрив е отклоняване на вниманието от един абсолютно реален факт. Ниските цени на горивата трябва да понижат цените на всички стоки в потребителската кошница. Факт, на който дори премиерът Борисов обърна внимание. Днес има отлична, перфектна възможност да се подобри бързо и лесно стандартът на живот на българина. Ако вземем за пример отново Варна, откъдето започнахме офанзивата си – ето, по предложение на кмета предстои сваляне на цената на билета за градски транспорт от един лев на 80 стотинки. Но – помислете. През 2013 година цената на дизела беше 2.66 – цената на билетчето 1 лев.
Днес цената на дизела вече почти е стигнала 1,50 лв. – билетчето продължава да е 1 лев, а в София дори ще достигне и 1.50 лв.“, пише още Марешки.

Той мисли, „че с няколко счупени стъкла, всъщност се опитват да ни отклонят вниманието от истинските проблеми на тази държава“.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *